Kanapki z serem camembert, żurawiną i warzywami

Kanapki z serem camembert, żurawiną i warzywami

Kanapki z owocami? To prawdziwy rarytas! A dowodem niech będą nasze kanapki z serem camembert, żurawiną i warzywami. Klucz do ich sukcesu tkwi w połączeniu aromatycznego, wyrazistego sera pleśniowego i kwaskowatej żurawiny, która perfekcyjnie przełamuje i dopełnia jego smak. Efekt? Kompozycja smaków, której nie powstydziłby się najlepszy szef kuchni. A do tego mnóstwo wapnia, cynku, witamin z grupy B i przeciwutleniaczy. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kanapki z serem camembert, żurawiną i warzywami
Kategorie
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

747 kcal Kalorie
35 g Białko
30 g Tłuszcze
90 g Węglowodany
1730 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g
1
opakowanie sera camembert
120 g
4
łyżeczki sosu żurawinowego
60 g
20 g
 rukoli
1
sztuka ogórka
150 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

747 kcal Kalorie
35 g Białko
30 g Tłuszcze
90 g Węglowodany
1730 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Pieczywo smarujemy sosem żurawinowym.

2

Na kanapkach układany rukolę, plastry sera, plasterki ogórka.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?