Grzanki z gruszką i serem z niebieską pleśnią
Kanapki niczym z najlepszej kawiarni, i to tylko z 4 składników? Mówisz i masz! Przed Tobą prawdziwa gwiazda dobrego smaku: czyli kanapki na ciepło z gruszką i serem z niebieską pleśnią. Idealne połączenie sera pleśniowego i gruszki zachwyca od pierwszego kęsa. I nic dziwnego, bo na scenę najpierw wchodzi owocowa słodycz, do której po chwili dołącza wyrazisty, aromatyczny ser. Całość spaja dobrej jakości razowe pieczywo pełne błonnika i witamin z grupy B. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
361
kcal
Kalorie
13
g
Białko
18
g
Tłuszcze
41
g
Węglowodany
276
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
0,9
|
opakowania sera z niebieską pleśnią
90 g
|
1
|
sztuka gruszki
130 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
361
kcal
Kalorie
13
g
Białko
18
g
Tłuszcze
41
g
Węglowodany
276
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Z chleba przygotowujemy grzanki w piekarniku lub na suchej patelni.
2
Gruszkę kroimy w plasterki. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
3
Na grzankach układamy gruszkę i plasterki sera.