Grzanki z gruszką i serem z niebieską pleśnią

Grzanki z gruszką i serem z niebieską pleśnią

Kanapki niczym z najlepszej kawiarni, i to tylko z 4 składników? Mówisz i masz! Przed Tobą prawdziwa gwiazda dobrego smaku: czyli kanapki na ciepło z gruszką i serem z niebieską pleśnią. Idealne połączenie sera pleśniowego i gruszki zachwyca od pierwszego kęsa. I nic dziwnego, bo na scenę najpierw wchodzi owocowa słodycz, do której po chwili dołącza wyrazisty, aromatyczny ser. Całość spaja dobrej jakości razowe pieczywo pełne błonnika i witamin z grupy B. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,00/5
(z 6 ocen)
Grzanki z gruszką i serem z niebieską pleśnią
Kategorie
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

361 kcal Kalorie
13 g Białko
18 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
276 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g
0,9
opakowania sera z niebieską pleśnią
90 g
1
sztuka gruszki
130 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

361 kcal Kalorie
13 g Białko
18 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
276 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Z chleba przygotowujemy grzanki w piekarniku lub na suchej patelni.

2

Gruszkę kroimy w plasterki. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie.

3

Na grzankach układamy gruszkę i plasterki sera.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.