Kanapka z rostbefem i marynowanymi warzywami

Kanapka z rostbefem i marynowanymi warzywami

W tej propozycji kanapek nie ma nic nudnego: rostbef zamiast tradycyjnej wędliny oraz marynowane marchewka i ogórek zamiast pomidora. Będzie naprawdę bardzo smacznie. Kanapka z rostbefem i marynowanymi warzywami sprawdzi się zarówno jako śniadanie w domu, jak i na wynos do pracy.

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Kanapka z rostbefem i marynowanymi warzywami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Low fat Low fat
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

397 kcal Kalorie
27 g Białko
19 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
872 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
200 g
 rostbefu wołowego
1
sztuka bułki grahamki
70 g
50 g
 szpinaku
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
0,5
łyżki sosu sojowego
5 g
0,5
łyżeczki sezamu
2,5 g
0,5
sztuki marchwi
40 g
1
sztuka ogórka
150 g
2
łyżki octu ryżowego
20 g
1
łyżka sosu rybnego
10 g
1
łyżeczka miodu
12 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

397 kcal Kalorie
27 g Białko
19 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
872 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą z oliwek.

2

Przyprawione mięso smażymy na rozgrzanej patelni przez 4-5 minut każdą ze stron (podany jest czas dla steka o grubości ok. 2 cm, średnio krwisty stopień wysmażenia, a temperatura wewnątrz mięsa powinna być około 55-57 stopni). Po tym czasie zdejmujemy mięso i pozostawiamy do ostygnięcia.

3

Marchew i ogórka kroimy w cienkie paski. Warzywa marynujemy w occie ryżowym, miodzie i sosie rybnym.

4

Majonez mieszamy z sosem sojowym i prażonym sezamem.

5

Ostygnięty rostbef kroimy na cienkie plastry.

6

Bułkę kroimy wzdłuż, nakładamy sos, szpinak, marynowane warzywa i pokrojoną wołowiną.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.