Kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami

5 min
85 min
Poziom trudności: Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

359,7 kcal Kalorie
19,2 g Białko
9,7 g Tłuszcze
54,7 g Węglowodany
1098,3 mg Sód
10,4 g Błonnik

Składniki
12
kromek chleba żytniego razowego
360 g
8
łyżeczek hummusu
80 g
2
garści jarmużu
50 g
1
garść zielonych oliwek
40 g
4
łyżki kiełków rzodkiewki
32 g
1
sztuka ogórka pokrojonego w plastry
150 g
1
sztuka pomidora pokrojonego w plastry
160 g
4
porcje filetu z piersi indyka
200 g
2
łyżki sosu sojowego
20 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
2
ząbki czosnku
12 g
0,5
łyżeczki kuminu
2,5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

359,7 kcal Kalorie
19,2 g Białko
9,7 g Tłuszcze
54,7 g Węglowodany
1098,3 mg Sód
10,4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Indyka marynujemy w marynacie z sosu sojowego, oliwy, kuminu, pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku. Mięso marynujemy przez minimum godzinę.

2

Indyka wraz z marynatą przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

3

Na kromkach chleba układamy jarmuż, plastry pomidora i indyka, hummus, oliwki, plastry ogórka i kiełki. Całość przykrywamy drugą kromką chleba. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?