
Kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami
Szukasz pomysłu na smaczne i pełnowartościowe śniadanie? Nasza kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami sprawdzi się idealnie! Zawiera ona nie tylko perfekcyjne połączenie smaków, ale stanowi także istną bombę witamin i składników mineralnych – daj się skusić, a kanapka ta na stałe zagości w Twoim jadłospisie.

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Indyka marynujemy w marynacie z sosu sojowego, oliwy, kuminu, pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku. Mięso marynujemy przez minimum godzinę.
Indyka wraz z marynatą przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Na kromkach chleba układamy jarmuż, plastry pomidora i indyka, hummus, oliwki, plastry ogórka i kiełki. Całość przykrywamy drugą kromką chleba. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
