Kanapka z pesto, pomidorami koktajlowymi i mozzarellą

Kanapka z pesto, pomidorami koktajlowymi i mozzarellą

10 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kanapka z pesto, pomidorami koktajlowymi i mozzarellą
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

481 kcal Kalorie
20 g Białko
21 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
453 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
10
sztuk pomidorków koktajlowych
200 g
2
ząbki czosnku
12 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
łyżeczki rozmarynu
1,5 g
2
sztuki bułek grahamek
140 g
4
łyżeczki pesto zielonego
20 g
20 g
 miksu sałat
1
sztuka sera mozzarella
120 g
2
łyżeczki sosu balsamicznego
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

481 kcal Kalorie
20 g Białko
21 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
453 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, góra dół.

2

Pomidorki i czosnek układamy w niewielkim naczyniu do zapiekania. Skrapiamy oliwą i posypujemy rozmarynem.

3

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 40 minut.

4

Bułki przekrajamy, podpiekamy na suchej patelni grillowej.

5

Smarujemy pesto, układamy kawałki sałaty i plastry mozzarelli oraz upieczone pomidorki. Skrapiamy sosem balsamicznym i przykrywamy drugą połową bułki. Smacznego! :)

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.