Kanapka z jajkiem i serem cheddar
Chciałbyś przyrządzić coś wyjątkowego na śniadanie, ale nie masz dużo czasu? Oto przepis na rewelacyjne i pożywne kanapki z jajkiem, awokado i cheddarem. Kanapki przyrządzasz na zdrowym chlebku z komosy ryżowej i kaszy jaglanej. Kanapki wspaniale wyglądają i smakują.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
511
kcal
Kalorie
24
g
Białko
31
g
Tłuszcze
36
g
Węglowodany
726
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka jajka kurzego
56 g
|
3
|
plastry sera cheddar
45 g
|
0,5
|
sztuki awokado
70 g
|
2
|
kromki chleba żytniego razowego
60 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
511
kcal
Kalorie
24
g
Białko
31
g
Tłuszcze
36
g
Węglowodany
726
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Jajko gotujemy na półtwardo przez ok. 5-6 minut (czas liczony od zagotowania wody). Następnie studzimy i obieramy jajko.
2
Awokado obieramy i kroimy w plasterki.
3
Na kromkach układamy ser, awokado i pokrojone jajko.
4
Doprawiamy solą i pieprzem.