Kanapka z pastą z makreli i jajek
Nie masz pomysłu, jak wprowadzić do jadłospisu ryby? Nasza kanapka z pastą z makreli i jajek to danie właśnie dla Ciebie! Perfekcyjne połączenie wyrazistego smaku wędzonej ryby i delikatnego jajka, połączone naturalnym jogurtem i podane z żytnim pieczywem, to świetny pomysł na pełnowartościowy posiłek na diecie.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
60 g
|
makreli wędzonej
|
1
|
sztuka jajka
56 g
|
1
|
opakowanie jogurtu naturalnego
20 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
3
|
kromki chleba żytniego
90 g
|
0,5
|
sztuki pomidora
80 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jajko gotujemy na twardo przez ok. 7-8 minut (czas liczony od zagotowania wody).
Makrelę obieramy z ości i przekładamy do miski.
Dodajemy ostudzone, pokrojone w kostkę jajko i jogurt naturalny. Przyprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.
Podajemy z pieczywem i kawałkami warzyw.