
Kanapka z pastą z makreli i jajek
Nie masz pomysłu, jak wprowadzić do jadłospisu ryby? Nasza kanapka z pastą z makreli i jajek to danie właśnie dla Ciebie! Perfekcyjne połączenie wyrazistego smaku wędzonej ryby i delikatnego jajka, połączone naturalnym jogurtem i podane z żytnim pieczywem, to świetny pomysł na pełnowartościowy posiłek na diecie.

Kategorie






Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
60 g
|
makreli wędzonej
|
1
|
sztuka jajka
56 g
|
1
|
opakowanie jogurtu naturalnego
20 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
3
|
kromki chleba żytniego
90 g
|
0,5
|
sztuki pomidora
80 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W małym garnku umieszczamy jajko, wlewamy wodę – tyle, aby całkowicie przykryła jajko (około 2–3 razy więcej objętości wody niż objętość jajka). Gotujemy jajko na średniej mocy palnika przez 7–8 minut (czas liczony od zagotowania wody). Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i obieramy.
W tym czasie makrelę dzielimy na małe kawałki i przekładamy do miski. Jajko kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do miski z makrelą.
Dodajemy jogurt naturalny. Doprawiamy całość pieprzem według własnego uznania. Dokładnie mieszamy widelcem lub łyżką, aż składniki się połączą i powstanie jednolita, kremowa pasta.
Pomidora i paprykę kroimy na mniejsze kawałki.
Pastę z makreli podajemy z pieczywem i warzywami
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.