Kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem
Szukasz oryginalnego przepisu na pełnowartościowe śniadanie? Nasza kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem spełnia wszystkie te kryteria! Delikatny, słodkawy smak buraka łączy się w niej z wyrazistym kozim serem, zaś całość dopełnia charakterystyczny, pełen składników odżywczych hummus. Spróbuj koniecznie, a pokochasz to kulinarne połączenie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
529
kcal
Kalorie
23
g
Białko
26
g
Tłuszcze
55
g
Węglowodany
833
mg
Sód
10
g
Błonnik
Składniki
12
|
łyżeczek hummusu
120 g
|
2
|
sztuki bułek grahamek
140 g
|
1
|
sztuka buraka
100 g
|
6
|
łyżek sera koziego
90 g
|
20 g
|
prażonego słonecznika
|
3
|
łyżki kiełków rzodkiewki
24 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
529
kcal
Kalorie
23
g
Białko
26
g
Tłuszcze
55
g
Węglowodany
833
mg
Sód
10
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Buraka gotujemy przez 40 minut.
2
Bułki kroimy na pół i smarujemy hummusem.
3
Na dwóch połówkach układamy kiełki, słonecznik, pokrojonego w plastry buraka i ser.
4
Przykrywamy drugą częścią bułki.