Kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem

Kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem

Szukasz oryginalnego przepisu na pełnowartościowe śniadanie? Nasza kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem spełnia wszystkie te kryteria! Delikatny, słodkawy smak buraka łączy się w niej z wyrazistym kozim serem, zaś całość dopełnia charakterystyczny, pełen składników odżywczych hummus. Spróbuj koniecznie, a pokochasz to kulinarne połączenie!

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,71/5
(z 7 ocen)
Kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

481 kcal Kalorie
19 g Białko
22 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
809 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
12
łyżeczek hummusu
120 g
2
sztuki bułek grahamek
140 g
1
sztuka buraka ugotowanego
100 g
6
łyżek sera koziego
90 g
20 g
 słonecznika
3
łyżki kiełków rzodkiewki
24 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

481 kcal Kalorie
19 g Białko
22 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
809 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Pieczywo kroimy i smarujemy równomiernie hummusem.

2

Buraki kroimy w średniej grubości plastry. Jeśli korzystamy z surowych buraków, gotujemy je do miękkości samodzielnie we własnym zakresie.

3

Słonecznik prażymy na suchej patelni, na średnim ogniu do lekkiego zrumienienia.

4

Na pieczywie kładziemy plastry buraka oraz ser kozi. Na koniec posypujemy kiełkami oraz słonecznikiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera