
Kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem
Szukasz oryginalnego przepisu na pełnowartościowe śniadanie? Nasza kanapka z burakiem, hummusem i kozim serem spełnia wszystkie te kryteria! Delikatny, słodkawy smak buraka łączy się w niej z wyrazistym kozim serem, zaś całość dopełnia charakterystyczny, pełen składników odżywczych hummus. Spróbuj koniecznie, a pokochasz to kulinarne połączenie!

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
12
|
łyżeczek hummusu
120 g
|
2
|
sztuki bułek grahamek
140 g
|
1
|
sztuka buraka ugotowanego
100 g
|
6
|
łyżek sera koziego
90 g
|
20 g
|
słonecznika
|
3
|
łyżki kiełków rzodkiewki
24 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Pieczywo kroimy i smarujemy równomiernie hummusem.
Buraki kroimy w średniej grubości plastry. Jeśli korzystamy z surowych buraków, gotujemy je do miękkości samodzielnie we własnym zakresie.
Słonecznik prażymy na suchej patelni, na średnim ogniu do lekkiego zrumienienia.
Na pieczywie kładziemy plastry buraka oraz ser kozi. Na koniec posypujemy kiełkami oraz słonecznikiem.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.