Jogurt roślinny z domową granolą z malinami i bananem
Szybkie i zdrowe śniadanie w wersji wege = jogurt roślinny z domową granolą z malinami i bananem. Nie dość, że domowa granola smakuje o niebo lepiej od tej ze sklepu, to jest też dużo bardziej wartościowa. Do tego delikatny jogurt, świeże owoce — i gotowe! Pożywne śniadanie już na Ciebie czeka.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
10
|
łyżek płatków owsianych
100 g
|
3
|
łyżeczki syropu klonowego
30 g
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
1,5
|
łyżki wiórków kokosowych
23 g
|
200 g
|
malin
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
2
|
opakowania jogurtu roślinnego
300 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Domową granolę przygotowujemy z płatków owsianych, syropu klonowego, wiórków kokosowych i posiekanych orzechów. Składniki mieszamy i rozkładamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut. Schłodzoną granolę kruszymy.
Jogurt miksujemy z malinami. Banana kroimy.
Do miseczki nakładamy jogurt, banana i granolę. Smacznego!