Jogurt naturalny z domową granolą z orzechami i jabłkiem
Chrupiące orzechy, rozpływająca się czekolada i soczyste jabłko… Narobiliśmy Ci już smaka? Jogurt naturalny z domową granolą z orzechami i jabłkiem jest świetną propozycją dla wszystkich miłośników słodkich śniadań – z takim posiłkiem zdecydowanie bardzo przyjemnie jest zaczynać Swój dzień.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
424
kcal
Kalorie
15
g
Białko
19
g
Tłuszcze
49
g
Węglowodany
132
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
5
|
łyżek płatków owsianych górskich
50 g
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
0,2
|
sztuki gorzkiej czekolady
20 g
|
1
|
łyżeczka syropu klonowego
10 g
|
1
|
sztuka jabłka
150 g
|
20
|
opakowań jogurtu naturalnego
400 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
424
kcal
Kalorie
15
g
Białko
19
g
Tłuszcze
49
g
Węglowodany
132
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Mieszamy płatki owsiane, pokruszone orzechy i syrop klonowy.
2
Składniki rozkładamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut, mieszając co chwilę. Po upieczeniu studzimy i kruszymy, gdy będzie zimna.
3
Do miski nakładamy jogurt, granolę, posiekaną czekoladę oraz pokrojone jabłko.