Jeżynowy koktajl z kawą

Jeżynowy koktajl z kawą

Kawa – można ją pić z mlekiem, bez mleka, na ciepło, na zimno…ale czy wiesz, że świetnie sprawdzi się też koktajlach? Tak jest – kawa i kwaśne owoce mogą stanowić fantastyczne połączenie! A dowodem niech będzie nasz jeżynowy koktajl z kawą. Znajdziesz tu mistrzowską kompozycję smaków – kwaśne jeżyny, gorzka, aromatyczna kawa, słodki syrop klonowy, a całość przygotowana na bazie klasycznego mleka. Taki koktajl jest prawdziwą bombą przeciwutleniaczy i…oczywiście źródłem pobudzającej kofeiny. Spróbuj koniecznie!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Jeżynowy koktajl z kawą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

421 kcal Kalorie
24 g Białko
17 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
162 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
200 g
 jeżyn
1
szklanka mleka
250 g
0,5
opakowania jogurtu skyr
75 g
5
filiżanek naparu kawy
75 g
1,5
łyżeczki syropu klonowego
15 g
20 g
 mieszanki orzechów

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

421 kcal Kalorie
24 g Białko
17 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
162 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Do przygotowania naparu, używamy ulubioną kawę, zalewając ją mniejszą ilością wody, by smak był bardziej intensywny.

2

Wszystkie składniki koktajlu blendujemy. W razie potrzeby dolewamy wody, by konsystencja koktajlu była rzadsza.

3

Koktajl posypujemy posiekanymi orzechami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.