Jeżynowy koktajl z kawą
Kawa – można ją pić z mlekiem, bez mleka, na ciepło, na zimno…ale czy wiesz, że świetnie sprawdzi się też koktajlach? Tak jest – kawa i kwaśne owoce mogą stanowić fantastyczne połączenie! A dowodem niech będzie nasz jeżynowy koktajl z kawą. Znajdziesz tu mistrzowską kompozycję smaków – kwaśne jeżyny, gorzka, aromatyczna kawa, słodki syrop klonowy, a całość przygotowana na bazie klasycznego mleka. Taki koktajl jest prawdziwą bombą przeciwutleniaczy i…oczywiście źródłem pobudzającej kofeiny. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
jeżyn
|
1
|
szklanka mleka
250 g
|
0,5
|
opakowania jogurtu skyr
75 g
|
5
|
filiżanek naparu kawy
75 g
|
1,5
|
łyżeczki syropu klonowego
15 g
|
20 g
|
mieszanki orzechów
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do przygotowania naparu, używamy ulubioną kawę, zalewając ją mniejszą ilością wody, by smak był bardziej intensywny.
Wszystkie składniki koktajlu blendujemy. W razie potrzeby dolewamy wody, by konsystencja koktajlu była rzadsza.
Koktajl posypujemy posiekanymi orzechami.