 
      Jeżynowy koktajl z kawą
Kawa – można ją pić z mlekiem, bez mleka, na ciepło, na zimno…ale czy wiesz, że świetnie sprawdzi się też koktajlach? Tak jest – kawa i kwaśne owoce mogą stanowić fantastyczne połączenie! A dowodem niech będzie nasz jeżynowy koktajl z kawą. Znajdziesz tu mistrzowską kompozycję smaków – kwaśne jeżyny, gorzka, aromatyczna kawa, słodki syrop klonowy, a całość przygotowana na bazie klasycznego mleka. Taki koktajl jest prawdziwą bombą przeciwutleniaczy i…oczywiście źródłem pobudzającej kofeiny. Spróbuj koniecznie!
 
        Kategorie
 
           
           
           
           
           
          Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
            200 g 
           | 
               jeżyn
             | 
| 
            1
           | 
              szklanka mleka 
             
                250 g
               | 
| 
            0,5
           | 
              opakowania jogurtu skyr
             
                75 g
               | 
| 
            5
           | 
              filiżanek naparu kawy
             
                75 g
               | 
| 
            1,5
           | 
              łyżeczki syropu klonowego
             
                15 g
               | 
| 
            20 g 
           | 
               mieszanki orzechów
             | 
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do przygotowania naparu, używamy ulubioną kawę, zalewając ją mniejszą ilością wody, by smak był bardziej intensywny.
Wszystkie składniki koktajlu blendujemy. W razie potrzeby dolewamy wody, by konsystencja koktajlu była rzadsza.
Koktajl posypujemy posiekanymi orzechami.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
 
        