Jednogarnkowe danie z tofu

Jednogarnkowe danie z tofu

Myślisz o obiedzie i od razu masz przed oczami górę naczyń do zmywania? Postaw na jednogarnkowe danie z tofu, a brudne garnki przestaną Cię nawiedzać w koszmarach. Co ważne, ograniczenie sprzątania do minimum to tylko jedna z wielu zalet tego dania. Nie można wszak zapominać o cudownej kompozycji smaków, w której główne skrzypce grają słodkie mleczko kokosowe i aromatyczne przyprawy. Ani o mocy składników odżywczych – w tym wapnia, żelaza, białka i przeciwutleniaczy. Koniecznie wypróbuj!

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Jednogarnkowe danie z tofu
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

362 kcal Kalorie
15 g Białko
19 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
214 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
1
sztuka marchewka
80 g
1
sztuka pietruszki
50 g
0,5
sztuki selera
100 g
200 g
 batata
0,5
opakowania mleczka kokosowego
200 g
1
opakowanie tofu
180 g
0,5
łyżeczki kurkumy
1 g
1
szczypta soli
0,25 g
2
łyżeczki pietruszki
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

362 kcal Kalorie
15 g Białko
19 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
214 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę równej wielkości.

2

Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do połowy wysokości warzyw i dusimy do miękkości pod przykryciem. Dodajemy przyprawy.

3

Gdy warzywa zmiękną, dodajemy mleczko kokosowe i pokrojone w kostkę tofu. Zagotowujemy.

4

Podajemy z posiekaną pietruszką.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.