Gulasz z indyka z warzywami i kaszą pęczak

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Gulasz z indyka z warzywami i kaszą pęczak
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

542 kcal Kalorie
48 g Białko
7 g Tłuszcze
74 g Węglowodany
214 mg Sód
22 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie pomidorów konserwowych
380 g
2
sztuki papryki
340 g
3
porcje mięsa z indyka
300 g
2
sztuki cebuli
220 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
łyżeczka ziół prowansalskich
3 g
1
sztuka cukinii
190 g
15
sztuk 300g pieczarka,
300 g
0,5
szklanki kaszy pęczak
100 g
10
łyżek jogurtu natiralnego
200 g
0,5
łyżki ksylitolu
8 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

542 kcal Kalorie
48 g Białko
7 g Tłuszcze
74 g Węglowodany
214 mg Sód
22 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Kaszę pęczak przygotowujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

2

Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, ziołami prowansalskimi, a następnie skrapiamy oliwą.

3

Siekamy cebulę z czosnkiem, kroimy cukinię w pół plastry, a pieczarki w plastry.

4

W garnku rozgrzewamy oliwę, smażymy na niej mięso z indyka.
Do usmażonego indyka dodajemy warzywa i dusimy razem.

5

Gdy warzywa się uduszą, wszystko zalewamy pomidorami z puszki i gotujemy na małym ogniu, aż mięso będzie mięciutkie.

6

Ugotowany gulasz przyprawiamy solą, pieprzem, ksylitolem i ziołami prowansalskimi.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?