Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką

Nie ma bardziej wielkanocnego produktu niż jajko – i chyba każdy się z tym zgodzi. Potraw z jajek jest bez liku – to też fakt. Rzecz w tym, że w Wielkanoc zwykle mamy ochotę na coś bardziej oryginalnego niż jajecznica, jajko na miękko czy omlet. I wtedy z pomocą przychodzi… nasz przepis na jajka faszerowane szynką! Do przygotowania farszu potrzebne będą Ci żółtka, delikatna szynka z indyka, wiosenne rzodkiewki, a do tego majonez i musztarda, które idealnie spajają całość. Tak przygotowane jajka znikną z wielkanocnego stołu w ekspresowym tempie. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
2,63/5
(z 8 ocen)
Jajka faszerowane szynką
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Wysokobiałkowe Wysokobiałkowe
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

497 kcal Kalorie
36 g Białko
24 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
1067 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
5
sztuk jajek
280 g
10
plastrów szynki z indyka
150 g
2
łyżeczki majonezu
20 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
8
sztuk rzodkiewek
120 g
1
łyżeczka natki pietruszki
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Do podania:

4
kromki chleba żytniego
120 g
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

497 kcal Kalorie
36 g Białko
24 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
1067 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Zimne obieramy.

2

Obrane jajka przekrajamy na pół. Wyjmujemy żółtka.

3

W misce mieszamy żółtka, pokrojoną szynkę, kawałki rzodkiewki, sól, pieprz, majonez i musztardę.

4

Farsz nakładamy w jajka. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

5

Gotowe podajemy z pieczywem i warzywami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.