Jaglanka z twarogiem i musem owocowym

Jaglanka z twarogiem i musem owocowym

Lubisz jaglankę, ale chcesz nadać jej nieco więcej „treści” (a dodatkowo poprawić zawartość białka)? Nasza jaglanka z twarogiem i musem owocowym poleca się na śniadanie (albo kolację!). Ta pysznie słodka potrawa stanowi idealne źródło białka, wapnia, żelaza, a także witaminy C. I co to dużo mówić – od pierwszego kęsa zachwyci smakiem każdego: zarówno dzieci, jak i dorosłych. Koniecznie wypróbuj!

5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Jaglanka z twarogiem i musem owocowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

564 kcal Kalorie
40 g Białko
17 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
178 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
50 g
 kaszy jaglanej
0,8
szklanki mleka
200 g
0,2
opakowania jogurtu greckiego
80 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
0,5
opakowania sera twarogowego półtłustego
125 g

Mus owocowy:

150 g
 truskawek
1
łyżeczka erytrolu
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

564 kcal Kalorie
40 g Białko
17 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
178 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Truskawki i erytrol umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy do czasu, aż owoce zaczną się rozpadać. Gorące owoce przecieramy przez sitko, żeby pozbyć się pestek.

2

Kaszę gotujemy na mleku według instrukcji na opakowaniu.

3

Gotową kaszę delikatnie studzimy. Przestudzoną kaszę, twaróg, jogurt i erytrol blendujemy na gładką masę.

4

Pudding przenosimy do miseczki i polewamy sosem owocowym.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.