Jaglanka z jabłkiem i cynamonem
Lubisz śniadania na słodko? Nasza jaglanka z jabłkiem i cynamonem jest właśnie dla Ciebie! Ta niezwykle łatwa w przygotowaniu potrawa, łączy w sobie najlepsze jesienno-zimowe smaki, całość okraszając wyrazistym, kremowym masłem orzechowym. Spróbuj koniecznie, a przekonasz się, że słodkie śniadanie wcale nie musi być owsianką!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
5
|
łyżek płatków jaglanych
50 g
|
1
|
szklanka mleka
250 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
1
|
sztuka jabłka
150 g
|
1,5
|
łyżeczki masła orzechowego
15 g
|
15 g
|
mieszanki orzechów
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W rondelku zagotowujemy mleko z płatkami jaglanymi. Gotujemy przez 10 minut.
Połowę jabłka kroimy w drobną kostkę i dodajemy do jaglanki razem z masłem orzechowym, mieszamy.
Jaglankę przekładamy do miski. Pozostałą połowę jabłka kroimy w paski i układamy na wierzchu, posypujemy posiekanymi orzechami i cynamonem. Smacznego!