Jaglanka z gruszką
Masz dość klasycznych owsianek, ale nie chcesz rezygnować z posiłku na słodko? Nasza jaglanka z gruszką to idealne rozwiązanie Twojego problemu! Delikatny smak płatków jaglanych pozwoli Ci poczuć powiew świeżości w kuchni, zaś dodatek bezkalorycznego erytrolu sprawi, że będzie to potrawa odpowiednia dla wszystkich, którzy są na diecie lub po prostu pragną ograniczyć w swojej diecie cukier.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
5
|
łyżek płatków jaglanych
50 g
|
1
|
szklanka mleka 1,5%
250 g
|
1
|
łyżeczka erytrolu
5 g
|
1
|
sztuka gruszki
130 g
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W rondelku zagotowujemy mleko z płatkami jaglanymi i erytrolem. Gotujemy przez 10 minut.
Połowę gruszki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do jaglanki, mieszamy.
Jaglankę przekładamy do miski. Drugą połowę gruszki kroimy w paski i układamy na wierzchu, posypujemy orzechami.