Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .*
Sprawdź ofertę.
Jaglanka z gruszką

Jaglanka z gruszką

Masz dość klasycznych owsianek, ale nie chcesz rezygnować z posiłku na słodko? Nasza jaglanka z gruszką to idealne rozwiązanie Twojego problemu! Delikatny smak płatków jaglanych pozwoli Ci poczuć powiew świeżości w kuchni, zaś dodatek bezkalorycznego erytrolu sprawi, że będzie to potrawa odpowiednia dla wszystkich, którzy są na diecie lub po prostu pragną ograniczyć w swojej diecie cukier.

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,49/5
(z 45 ocen)
Jaglanka z gruszką
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

588 kcal Kalorie
18 g Białko
24 g Tłuszcze
79 g Węglowodany
116 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
5
łyżek płatków jaglanych
50 g
1
szklanka mleka 1,5%
250 g
1
łyżeczka erytrolu
5 g
1
sztuka gruszki
130 g
30 g
 orzechów włoskich

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

588 kcal Kalorie
18 g Białko
24 g Tłuszcze
79 g Węglowodany
116 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

W rondelku zagotowujemy mleko z płatkami jaglanymi i erytrolem. Gotujemy przez 10 minut.

2

Połowę gruszki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do jaglanki, mieszamy.

3

Jaglankę przekładamy do miski. Drugą połowę gruszki kroimy w paski i układamy na wierzchu, posypujemy orzechami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera