Jaglanka z gruszką
Masz dość klasycznych owsianek, ale nie chcesz rezygnować z posiłku na słodko? Nasza jaglanka z gruszką to idealne rozwiązanie Twojego problemu! Delikatny smak płatków jaglanych pozwoli Ci poczuć powiew świeżości w kuchni, zaś dodatek bezkalorycznego erytrolu sprawi, że będzie to potrawa odpowiednia dla wszystkich, którzy są na diecie lub po prostu pragną ograniczyć w swojej diecie cukier.
        Kategorie
          
          
          Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
           
            5
           
         | 
        
           
              łyżek płatków jaglanych
             
                          
                50 g
               
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              szklanka mleka 1,5%
             
                          
                250 g
               
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              łyżeczka erytrolu 
             
                          
                5 g
               
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              sztuka gruszki
             
                          
                130 g
               
                       | 
          
| 
           
            30 g 
           
         | 
        
           
               orzechów włoskich
             
                       | 
          
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W rondelku zagotowujemy mleko z płatkami jaglanymi i erytrolem. Gotujemy przez 10 minut.
Połowę gruszki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do jaglanki, mieszamy.
Jaglankę przekładamy do miski. Drugą połowę gruszki kroimy w paski i układamy na wierzchu, posypujemy orzechami.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.