Hamburger wrap

Hamburger wrap

Hamburger bez bułki? Wypróbuj nasz hamburger wrap i przekonaj się, jakie to pyszne! W jego wnętrzu znajdziesz mielone mięso drobiowe, soczyste warzywa i oczywiście sos na bazie majonezu i ketchupu. A co ze składnikami odżywczymi? Nie musisz się martwić, bo taki wrap stanowi świetne źródło białka, witaminy C, beta-karotenu, czy witamin z grupy B. Spróbuj, a sklepowe burgery pójdą w odstawkę. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,50/5
(z 4 ocen)
Hamburger wrap
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

471 kcal Kalorie
24 g Białko
26 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
576 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
2
sztuki tortilli pełnoziarnistej
120 g
200 g
 mięsa mielonego z kurczaka
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
łyżeczki papryki słodkiej
1,5 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
0,5
sztuki pomidora
80 g
0,5
sztuki ogórka
75 g
50 g
 miksu sałat

Sos:

2,5
łyżeczki majonezu
25 g
1
łyżka ketchupu
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

471 kcal Kalorie
24 g Białko
26 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
576 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, papryką. Dobrze mieszamy.

2

Na desce kładziemy tortillę. Mięso rozpłaszczamy na tortilli. Smażmy na rozgrzanej patelni, posmarowanej olejem. Tortillę kładziemy na patelni od strony mięsa i smażymy do czasu, aż mięso będzie gotowe (ok. 10-15 min). Po tym czasie obracamy całość na drugą stronę i podsmażamy tortillę do zarumienienia placka.

3

Warzywa kroimy na kawałki.

4

Majonez i ketchup mieszamy.

5

Gdy mięso się usmaży smarujemy je sosem, układamy warzywa i składamy na pół.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.