Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Gnocchi pieczone z burratą

Gnocchi pieczone z burratą

Gnocchi, czyli tradycyjne włoskie kluseczki na bazie ziemniaków są odpowiednikiem naszych polskich kopytek. Jeśli kochasz włoską kuchnię to nasz przepis na gnocchi pieczone z burratą to idealna propozycja dla Ciebie. Niepowtarzalny smak tego dania gwarantuje sos – połączenie pieczonych warzyw i burraty wprowadzi Cię w prawdziwie włoski nastrój. A co ważniejsze – jest to pełnowartościowy posiłek bogaty w białko, wapń, witaminę C i antyoksydanty. Nie czekaj – koniecznie wypróbuj nasz przepis!

15 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,65/5
(z 23 ocen)
Gnocchi pieczone z burratą
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

433 kcal Kalorie
13 g Białko
15 g Tłuszcze
63 g Węglowodany
766 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie gnocchi
500 g
1
opakowanie burraty
120 g

Sos pomidorowy:

1
sztuka papryki czerwonej
170 g
1
sztuka marchewki
80 g
1
sztuka cebuli
80 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka oregano
3 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

433 kcal Kalorie
13 g Białko
15 g Tłuszcze
63 g Węglowodany
766 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Gnocchi gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, góra-dół.

3

Paprykę, marchew, cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.

4

Do miękkich warzyw dodajemy pomidory. Gotujemy przez chwilę, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.

5

Ser kroimy na kawałki.

6

W naczyniu do zapiekania mieszamy gnocchi, sos i połowę sera.

7

Pozostały ser układamy na wierzchu zapiekanki.

8

Pieczemy przez około 20 minut.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.