Frittata z pieczarkami, szpinakiem i serem feta

Frittata z pieczarkami, szpinakiem i serem feta

Pięć składników + sól, pieprz…i gotowe! Marzy Ci się takie proste śniadanie? Nasza frittata z pieczarkami, szpinakiem i serem feta będzie strzałem w dziesiątkę! Ten pochodzący z kuchni włoskiej omlet to nie tylko maksymalna dawka smaku, ale także długa sytość po posiłku. A wszystko dzięki dużej zawartości białka – w porcji znajdziesz go aż 30 g. To jednak nie koniec zalet – bo ten łatwy przepis to też dobre źródło wapnia, beta-karotenu, żelaza czy witaminy C. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Frittata z pieczarkami, szpinakiem i serem feta
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

340 kcal Kalorie
33 g Białko
21 g Tłuszcze
6 g Węglowodany
1103 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
3
sztuki jajek
168 g
1
opakowanie serka wiejskiego
200 g
5
sztuk pieczarek
100 g
25 g
 szpinaku
0,5
sztuki sera typu feta
100 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

340 kcal Kalorie
33 g Białko
21 g Tłuszcze
6 g Węglowodany
1103 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, góra-dół.

2

Jajka wbijamy do naczynia żaroodpornego.

3

Dodajemy serek wiejski, sól, pieprz i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

4

Pieczarki kroimy w plasterki, szpinak na kawałki, a ser typu feta kruszymy,

5

Pieczarki, szpinak i ser dodajemy do masy jajecznej.

6

Pieczemy 15-20 minut do ścięcia jajek.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?