Frittata z mąki z ciecierzycy z kurczakiem, fasolką szparagową i pomidorkami koktajlowymi
Co powiesz na wycieczkę do Włoch, a właściwie kuchni włoskiej? Frittata z mąki z ciecierzycy z kurczakiem, fasolką szparagową i pomidorkami koktajlowymi to danie zainspirowane właśnie kuchnią z południa. Obiecujemy Ci, będzie pysznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
487
kcal
Kalorie
47
g
Białko
10
g
Tłuszcze
53
g
Węglowodany
196
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
1
|
szklanka mleka roślinnego
260 g
|
8
|
łyżek mąki z ciecierzycy
96 g
|
300 g
|
mięsa z piersi kurczaka
|
225 g
|
fasoli szparagowej
|
13
|
sztuk pomidorków koktajlowych
260 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
0,5
|
łyżeczki kurkumy
1 g
|
1
|
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
487
kcal
Kalorie
47
g
Białko
10
g
Tłuszcze
53
g
Węglowodany
196
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Mleko roślinne łączymy z mąką z ciecierzycy, solą, kurkumą i energicznie mieszamy.
2
Kurczaka kroimy w paski, posypujemy solą, papryką i smażymy na rozgrzanej oliwie przez 4-5 minut.
3
Do masy dodajemy kurczaka, pokrojoną fasolkę szparagową, przekrojone pomidorki koktajlowe. Całość przelewamy do formy do zapiekania i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut w trybie termoobieg.
Smacznego!