Frittata z brokułami i fetą

Frittata – klasyczne danie kuchni włoskiej, przypominające omlet, to niezwykle sycący, wartościowy posiłek, który sprawdzi się zarówno jako śniadanie, jak i kolacja. Nasz wersja tej potrawy – frittata z brokułami i fetą to perfekcyjne połączenie delikatnych, pełnych witamin brokułów i słonego sera feta. 

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,60/5
(z 5 ocen)
Frittata z brokułami i fetą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

505 kcal Kalorie
34 g Białko
27 g Tłuszcze
30 g Węglowodany
637 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
3
sztuki jajek
170 g
0,2
sztuki sera feta
35 g
0,2
sztuki brokuła
80 g
2
sztuki ziemniaków
140 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
0,2
sztuki cebuli
22 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

505 kcal Kalorie
34 g Białko
27 g Tłuszcze
30 g Węglowodany
637 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Ziemniaki i cebulę kroimy drobno i podsmażamy na patelni przez 7 minut. Najlepiej wybrać taką patelnię, którą można włożyć do piekarnika.

2

Jajka rozbijamy i mieszamy. Ser kroimy w kostkę, brokuła dzielimy na drobne kawałki.

3

Jajka wlewamy na patelnie, układamy brokuła i ser feta, podgrzewamy 2 minuty i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z funkcją termoobieg na 8 minut lub do momentu ścięcia się jajek.

4

Gotowe danie kroimy na kawałki i przekładamy na talerz.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?