Dyniowy budyń jaglany
Tylko dla podopiecznych

Dyniowy budyń jaglany

Masz ochotę na słodkie śniadanie – ale w wersji, która nie zaszkodzi wrażliwemu układowi pokarmowemu? Nasz przepis na dyniowy budyń jaglany będzie strzałem w dziesiątkę! Ten idealny na jesień i zimę posiłek łączy w sobie delikatną kaszę jaglaną, mleko, przecier dyniowy oraz płatki migdałów. Całość dopełniają jeszcze dodatki smakowo-zapachowe – wanilia, cynamon i miód. Takie śniadanie (lub kolacja) dostarcza mocy żelaza, beta-karotenu, wapnia oraz polilfenoli – i posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Dyniowy budyń jaglany
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży

Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.

Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.

Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.

Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.