Delikatna ryżanka z bananem

Delikatna ryżanka z bananem

Słodkie, lekkostrawne śniadanie? A może deser dla wrażliwego układu pokarmowego? Delikatna ryżanka z bananem będzie idealnym wyborem! To aromatyczne danie zawdzięcza swoją rozpływającą się w ustach konsystencję dodatkowi jogurtu typu Skyr oraz kremowego banana. A wartości odżywcze? Znajdziesz tu moc wapnia, potasu, a także magnez i przeciwutleniacze. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,14/5
(z 7 ocen)
Delikatna ryżanka z bananem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

587 kcal Kalorie
31 g Białko
14 g Tłuszcze
89 g Węglowodany
187 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
1
szklanka mleka
250 g
50 g
 ryżu białego
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
2
łyżeczki masła
10 g
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
1
sztuka banana
120 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

587 kcal Kalorie
31 g Białko
14 g Tłuszcze
89 g Węglowodany
187 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Ryż i cynamon wsypujemy do mleka i gotujemy do miękkości ryżu. Wyłączamy palnik.

2

Do gorącego ryżu dodajemy masło oraz erytrol i mieszamy do rozpuszczenia. Delikatnie studzimy całość.

3

Do przestudzonego ryżu dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy.

4

Na wierchu układamy pokrojone owoce.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.