
Czekoladowa owsianka na mleku roślinnym z malinami
Czekolada i maliny… Nam już leci ślinka na samą myśl o tym idealnym duecie. Czekoladowa owsianka na mleku roślinnym z malinami zasmakuje całej rodzinie, bez względu na wiek.

Kategorie













Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
szklanki mleka roślinnego
500 g
|
7
|
łyżek płatków owsianych
70 g
|
1,5
|
łyżki kakao
15 g
|
350 g
|
malin
|
2
|
łyżki ksylitolu
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do rondelka wsypujemy płatki owsiane, wlewamy mleko i gotujemy na wolnym ogniu, aż płatki będą miękkie, a owsianka zgęstnieje.
Do miękkich płatków dodajemy ksylitol, kakao i dokładnie mieszamy.
Przygotowujemy mus malinowy: maliny dusimy w niewielkiej ilości wody. Gdy maliny się rozgotują, miksujemy. Możemy również przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek.
Gotową owsiankę przekładamy do miseczki. Posypujemy malinami lub musem malinowym.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
