Cynamonowe gnocchi
Gnocchi to włoskie kluseczki, które idealnie smakują w wersji wytrawnej – z rybą, mięsem czy sosem. Wiele osób nie zdaje sobie jednak sprawy, że gnocchi równie dobrze sprawdzają się na słodko – i również w tym wariancie polecają się na obiad. Nie wierzysz? Wypróbuj nasz przepis na cynamonowe gnocchi! Rozpływające się w ustach ziemniaczane kluseczki idealnie komponują się tu z kremowym jogurtem i orzeźwiającymi malinami. Do tego aromatyczny cynamon i gotowe: pyszny, lekki obiad już na Ciebie czeka. Spróbuj, a słodkie gnocchi na stałe zagoszczą na Twoim stole!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie gnocchi
500 g
|
4
|
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
Do podania: |
|
1
|
opakowanie jogurtu naturalnego
400 g
|
200 g
|
malin
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Gnocchi gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Ugotowane gnocchi podsmażamy na rozgrzanym oleju. Posypujemy cynamonem i erytrolem. Ilość erytrolu możemy dopasować według własnych preferencji.
Podajemy z jogurtem i owocami.