
Chłodnik z jajkiem

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
351
kcal
Kalorie
25
g
Białko
14
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
369
mg
Sód
3
g
Błonnik
Składniki
2
sztuki jajka
112 g
1
sztuka buraka
100 g
1
sztuka ogórka
150 g
20
łyżek jogurtu naturalnego
400 g
1,6
szklanki kefiru
400 g
1
ząbek czosnku
6 g
5
łyżeczek koperku
20 g
4
łyżeczki szczypiorku
20 g
4
sztuki rzodkiewki
60 g
4
łyżki soku z cytryny
24 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
szczypta soli
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
351
kcal
Kalorie
25
g
Białko
14
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
369
mg
Sód
3
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Jajka gotujemy na twardo (ok 8 min).
2
W naczyniu łączymy jogurt, kefir i sok z cytryny.
3
Na tarce o dużych oczkach ścieramy ugotowanego buraka, rzodkiewki i ogórka. Czosnek przeciskamy przez praskę.
4
Koperek i szczypiorek drobno kroimy.
5
Do jogurtu dodajemy warzywa i zioła, przyprawiamy solą i pieprzem.
6
Chłodnik podajemy z jajkami. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
