Zupa krem z buraczków

Uwielbiasz zupy krem zastępując nimi tradycyjną formę zup? Znakomity przepis na zupę krem z buraczków to wyjątkowe danie, które odpowiednio przyprawione jest jednym z najlepszych dań warzywnych. Wzbogaca organizm w dużą dawkę witamin i minerałów.

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,45/5
(z 40 ocen)
Zupa krem z buraczków
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

360 kcal Kalorie
8 g Białko
19 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
264 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
6
sztuk buraków
600 g
2
sztuki ziemniaków
140 g
1
plaster startego imbiru
1 g
2
szczypty soli
0,5 g
6
łyżeczek oliwy z oliwek
30 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
2,5
szczypty gorczycy
5 g
0,1
opakowania mleczka kokosowego
50 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

360 kcal Kalorie
8 g Białko
19 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
264 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy gorczycę i starty na tarce imbir. Lekko podsmażamy

2

Dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i buraki i zalewamy wodą, odrobinę ponad poziom warzyw

3

Gotujemy pod przykryciem, do miękkości warzyw. Następnie blendujemy na gładki krem

4

Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku

5

Podajemy z mleczkiem kokosowym. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?