Chilli sin carne

Chilli sin carne

Chili sin carne z ryżem to klasyczne danie kuchni meksykańskiej, którego nie może zabraknąć w Twojej kuchni. Postępując według zawartych poniżej instrukcji, przygotujesz oryginalny, pożywny obiad, którego sekret tkwi w idealnym połączeniu warzyw i przypraw – spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Chilli sin carne
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

333 kcal Kalorie
12 g Białko
9 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
557 mg Sód
14 g Błonnik

Składniki
120 g
 fasoli konserwowej
1
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
1
opakowanie kukurydzy konserwowej
240 g
1
sztuka cebuli
80 g
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
łyżka koncentratu pomidorowego
25 g
0,5
łyżki kakao
5 g
1
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
garści kolendry
2 g
0,5
sztuki papryczki chilli
10 g
1
łyżka soku z cytryny
6 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

333 kcal Kalorie
12 g Białko
9 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
557 mg Sód
14 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Cebulę i czosnek siekamy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.

2

Wrzucamy pomidory i gotujemy, aż się rozpadną.

3

Następnie dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę z puszki oraz pokrojoną paprykę. Całość należy zagotować.

4

Gdy wszystkie składniki się zagotują, doprawiamy potrawę solą, pieprzem, chilli, kakao, sokiem z cytryny i kolendrą.

5

Gotowe danie przekładamy na talerz. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.