Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Cebularze z ciasta francuskiego

Cebularze z ciasta francuskiego

Klasyka lubelskiej kuchni? Cebularze! W naszej wersji proponujemy ich przygotowanie na bazie ciasta francuskiego zamiast drożdżowego – bo taka zamiana zdecydowanie skraca czas potrzebny, by je przyrządzić. Farsz do cebularzy to klasyczne połączenie podsmażonej cebuli i aromatycznych przypraw – znajdziesz tu tymianek, kminek, pieprz i sól. Cebularze z ciasta francuskiego to przepis idealny na szybką przekąskę do pracy czy do szkoły. Wypróbuj koniecznie!

10 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Cebularze z ciasta francuskiego
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

433 kcal Kalorie
8 g Białko
27 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
98 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie ciasta francuskiego
275 g
3
sztuki cebuli
240 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
sztuka jajka
56 g
2
szczypty soli
0,5 g
2
szczypty pieprzu
0,5 g
0,5
łyżeczki tymianku
1,5 g
0,5
łyżeczki kminku
2 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

433 kcal Kalorie
8 g Białko
27 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
98 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, tryb góra-dół.

2

Cebulę kroimy w piórka. Jajko rozkłócamy w miseczce.

3

Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojoną cebulę oraz przyprawy i całość podsmażamy ok. 15-20 minut do czasu, aż cebula będzie złocisto-brązowa.

4

Na blacie rozkładamy ciasto francuskie, na którym równomiernie rozkładamy cebulę. Ciasto w poprzek dzielimy na paski, które zwijamy w ślimaczki. Cebularze układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy rozkłóconym jajkiem.

5

Blaszkę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i całość pieczemy przez ok. 20 minut, aż ciasto będzie przyrumienione.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.