Burgery z kaszy jaglanej z fasolą
Nie masz ochoty na gotowe, sklepowe zamienniki mięsa? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na burgery z kaszy jaglanej z fasolą, a przekonasz się, że równie smaczną alternatywę dla mięsa możesz przygotować w domu! Wystarczy, że do burgerów użyjesz czerwonej fasoli, kaszy jaglanej, nasion słonecznika i mąki owsianej, a powstały “kotlet” zachwyci Cię swoim, niezwykłym smakiem.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
80 g
|
kaszy jaglanej
|
240 g
|
fasoli czerwonej
|
40 g
|
słonecznika
|
2
|
łyżki mąki owsianej pełnoziarnistej
24 g
|
1
|
garść kolendry świeżej
4 g
|
1
|
łyżka sosu sojowego
10 g
|
0,5
|
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
4
|
sztuki bułki grahamki
280 g
|
4
|
łyżki majonezu wegańskiego
100 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
20 g
|
miksu sałat
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, tryb góra-dół.
Ugotowaną kaszę, odsączoną fasolę, słonecznik, mąkę, kolendrę, i połowę kukurydzy blendujemy na gładką masę.
Następnie dodajemy sos sojowy, posiekaną drobno połowę cebuli i resztę kukurydzy. Mieszamy.
Formujemy kotlety i układamy na blaszce na papierze do pieczenia. Pieczemy przez 25 minut.
Składamy burgery: na posmarowanej majonezem połowie bułki kładziemy sałatę, burgera, plastry pomidora, piórka cebuli i przykrywamy drugą połową bułki.