Buraczany hummus z warzywami i pieczywem
Hummus nie musi być nudny! Aby się o tym przekonać, koniecznie wypróbuj nasz przepis na buraczany hummus z warzywami i pieczywem. Jest to prawdziwa bomba witaminowa – zawiera bowiem aż cztery rodzaje warzyw oraz kiełki, zaś dodatek masła orzechowego nadaje mu charakterystyczny smak, któremu nie sposób się oprzeć.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka bułki grahamki
80 g
|
240 g
|
ciecierzycy konserwowej
|
0,5
|
sztuki ugotowanego buraka
50 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1,5
|
łyżeczki masła orzechowego
15 g
|
8
|
łyżek soku z cytryny
48 g
|
1
|
łyżka kiełków słonecznika
15 g
|
1
|
sztuka papryki zielonej
170 g
|
25 g
|
szpinaku
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Bułkę przecinamy na pół.
Ciecierzycę, buraka, masło orzechowe, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny blendujemy na gładką masę.
Bułkę smarujemy hummusem, układamy kiełki, paprykę i szpinak. Smarujemy drugą połówkę i łączymy kanapkę.
Smacznego!