Buraczane kaszotto z wołowiną
Buraczane kaszotto z wołowiną to świetny pomysł na szybki, jednogarnkowy obiad dla całej rodziny. Jest smacznie, pożywnie i bez góry zmywania. Czyli najlepiej jak to możliwe. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
kaszy pęczak
|
400 g
|
mięsa wołowego rostbef
|
2
|
sztuki marchwi
160 g
|
1
|
sztuka buraka
100 g
|
0,3
|
sztuki selera
50 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
2,5
|
szklanki bulionu warzywnego
625 g
|
0,5
|
łyżeczki tymianku suszonego
1,5 g
|
0,5
|
łyżeczki rozmarynu suszonego
1,5 g
|
2
|
sztuki ziela angielskiego
2 g
|
1
|
sztuka liścia laurowego
1 g
|
2
|
łyżeczki natki pietruszki
10 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mięso kroimy w kostkę.
Marchew, buraka, seler, cebulę i czosnek kroimy w kostkę.
Rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej i obsmażamy mięso z każdej strony około 5 minut. Przygotowaną wołowinę ściągamy z patelni.
Na tej samej patelni umieszczamy kaszę, warzywa i przyprawy. Podsmażamy przez 5 minut i dodajemy mięso.
Podlewamy bulionem kaszę, za każdym razem czekając, aż kasza wchłonie bulion. Gotujemy do momentu, gdy kasza będzie miękka.
Całość doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy natką świeżej pietruszki. Smacznego!