Bułeczki śniadaniowe
Lubisz pieczywo i nie wyobrażasz sobie bez niego porannego posiłku? Proponuję Ci pyszne, pachnące bułeczki śniadaniowe, a przede wszystkim zdrowe. Z przepisu mogą skorzystać wszystkie osoby, nawet te będące na diecie redukcyjnej.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
sztuki jajek kurzych
168 g
|
0,8
|
opakowania serka twarogowego
200 g
|
1
|
łyżka octu winnego
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni, tryb góra-dół.
Oddzielamy białka od żółtek.
Do białek dodajemy sól i odrobinę octu winnego i miksujemy na sztywną pianę.
Do żółtek dodajemy serek i dokładnie mieszamy.
Powoli przekładamy ubite białka do miski z żółtkami, delikatnie mieszamy.
Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy około 30 minut w rozgrzanym piekarniku.
Bułeczki podajemy z ulubionymi składnikami. Smacznego!