Bułeczki śniadaniowe

Bułeczki śniadaniowe

Lubisz pieczywo i nie wyobrażasz sobie bez niego porannego posiłku? Proponuję Ci pyszne, pachnące bułeczki śniadaniowe, a przede wszystkim zdrowe. Z przepisu mogą skorzystać wszystkie osoby, nawet te będące na diecie redukcyjnej.

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,19/5
(z 47 ocen)
Bułeczki śniadaniowe
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

217 kcal Kalorie
30 g Białko
9 g Tłuszcze
4 g Węglowodany
208 mg Sód

Składniki
3
sztuki jajek kurzych
168 g
0,8
opakowania serka twarogowego
200 g
1
łyżka octu winnego
10 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

217 kcal Kalorie
30 g Białko
9 g Tłuszcze
4 g Węglowodany
208 mg Sód
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni, tryb góra-dół.

2

Oddzielamy białka od żółtek.

3

Do białek dodajemy sól i odrobinę octu winnego i miksujemy na sztywną pianę.

4

Do żółtek dodajemy serek i dokładnie mieszamy.

5

Powoli przekładamy ubite białka do miski z żółtkami, delikatnie mieszamy.

6

Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

7

Pieczemy około 30 minut w rozgrzanym piekarniku.

8

Bułeczki podajemy z ulubionymi składnikami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.