Budyniowa owsianka z owocami
Jak sprawić, by owsianka zyskała drugą młodość? Dla wielu owsianka do prawdziwy klasyk na diecie – jak to jednak z klasykami bywa, w końcu może się znudzić. Chyba że znajdziesz na nią nowy, ekscytujący sposób: a takim właśnie jest nasza budyniowa owsianka z owocami. Dzięki dodatkowi budyniu taka owsianka zyskuje zupełnie nową kremową konsystencję, która wprost rozpływa się w ustach. Do tego wyraziste masło orzechowe, kwaskowate maliny i już. Taka kreatywna owsianka na nowo rozbudzi Twoją miłość do słodkich śniadań. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
5
|
łyżek płatków owsianych
50 g
|
2
|
łyżeczki budyń w proszku
10 g
|
2
|
łyżki odżywki białkowej
20 g
|
2
|
łyżeczki masła orzechowego
20 g
|
100 g
|
malin
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Płatki owsiane zalewamy wodą (2 razy więcej niż płatków). Gotujemy do miękkości.
Budyń mieszamy ze 100 ml wody. Dodajemy do gotujących się płatków, energicznie mieszamy. Jeśli owsianka jest za gęsta, możemy dolewać stopniowo wodę do uzyskania ulubionej konsystencji.
Dodajemy odżywkę białkową, mieszamy.
Owsiankę podajemy z masłem orzechowym i malinami.