Budyń jaglany z malinami i orzechami
Budyń jaglany z malinami i orzechami to idealny pomysł na podwieczorek – pokochają go zarówno dorośli, jak i dzieci, jest to również świetne rozwiązanie dla osób będących na diecie, zamiast cukru zawiera bowiem mniej kaloryczny ksylitol. Wykonany według poniższych wskazówek deser, to również idealne danie dla wszystkich, którzy nie mają ochoty na długie pilnowanie gotującej się kaszy – użyte w nim płatki jaglane to znacznie łatwiejsza i szybsza w przygotowaniu alternatywa dla tego niezwykle wartościowego produktu.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie jogurtu skyr
150 g
|
0,4
|
szklanki mleka 1,5%
100 g
|
10
|
łyżek płatków jaglanych
100 g
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
100 g
|
malin
|
3
|
łyżeczki erytrolu
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Blendujemy mleko z jogurtem skyr i malinami (kilka zachowujemy do późniejszego użycia).
Całość przekładamy do rondelka i podgrzewamy.
Dodajemy płatki jaglane, ksylitol, mieszamy. Gotujemy przez 4 minuty ciągle mieszając.
Podajemy z orzechami i malinami. Smacznego!