
Buddha bowl z hummusem i kaszą kuskus
Potrzebujesz solidnej dawki energii w wersji wege? Nasz buddha bowl z hummusem i kaszą kuskus sprawdzi się idealnie! Znajdziesz tu same pyszne superfoods, których przygotowanie zajmie Ci jedynie 15 minut. A wartość odżywcza? Posiłek ten jest świetnym źródłem błonnika, witaminy C, beta-karotenu i żelaza. Smacznego!

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
240 g
|
ciecierzycy konserwowej
|
1
|
łyżeczka oliwy
5 g
|
1
|
łyżeczka kminu
5 g
|
5
|
łyżek sok z cytryny
30 g
|
1
|
sztuka papryki
170 g
|
1
|
sztuka marchewki
80 g
|
100 g
|
kuskusu
|
5
|
łodyg selera naciowego
225 g
|
2
|
łyżeczki swieżej natki pietruszki
10 g
|
2
|
szczypty soli
0,5 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do blendera dodajemy odcedzoną ciecierzycę, olej, tahini, sok z cytryny, czosnek, kmin rzymski. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładką pastę. W razie potrzeby doprawiamy solą, pieprzem.
Kroimy w słupki paprykę i seler naciowy, marchew w paski, siekamy natkę pietruszki.
Kuskus przygotowujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
W miseczce na środku układamy kuskus, obok hummus i dookoła wszystkie przygotowane wcześniej warzywa. Całość posypujemy siekaną natka pietruszki.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
