Buddha bowl z hummusem i kaszą kuskus
Potrzebujesz solidnej dawki energii w wersji wege? Nasz buddha bowl z hummusem i kaszą kuskus sprawdzi się idealnie! Znajdziesz tu same pyszne superfoods, których przygotowanie zajmie Ci jedynie 15 minut. A wartość odżywcza? Posiłek ten jest świetnym źródłem błonnika, witaminy C, beta-karotenu i żelaza. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
453
kcal
Kalorie
17
g
Białko
12
g
Tłuszcze
68
g
Węglowodany
1166
mg
Sód
14
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka papryki
170 g
|
1
|
sztuka marchewki
80 g
|
100 g
|
kuskusu
|
5
|
łodyg selera naciowego
225 g
|
2
|
łyżeczki swieżej natki pietruszki
10 g
|
2
|
szczypty soli
0,5 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
12
|
łyżek hummusu
240 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
453
kcal
Kalorie
17
g
Białko
12
g
Tłuszcze
68
g
Węglowodany
1166
mg
Sód
14
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Kroimy w słupki paprykę i seler naciowy, marchew w paski, siekamy natkę pietruszki.
2
Kuskus przygotowujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
3
W miseczce na środku układamy kuskus, obok hummus i dookoła wszystkie przygotowane wcześniej warzywa. Całość posypujemy siekaną natka pietruszki.
Smacznego!