Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Buddha bowl z burakiem

Buddha bowl z burakiem

20 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Buddha bowl z burakiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

528 kcal Kalorie
26 g Białko
24 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
526 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
100 g
 komosy ryżowej
1
sztuka buraka
100 g
100 g
 ciecierzycy konserwowej
1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
50 g
 szpinaku
2
łyżeczki sezamu
10 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
łyżeczka kurkumy
2 g
1
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
0,5
łyżeczki kuminu
2,5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Sos:

3
łyżeczki tahini
18 g
3
łyżki soku z cytryny
18 g
1,2
łyżeczki syropu klonowego
12 g
0,1
szklanki wody
30 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

528 kcal Kalorie
26 g Białko
24 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
526 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Komosę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Tofu kroimy w kostkę. Przyprawiamy kurkumą, papryką, kminem, solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor przez 5-7 minut, co jakiś czas mieszając. Przekładamy na talerz.

3

Ciecierzycę odsączamy, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Smażymy na patelni po tofu przez 3-4 minuty, do zarumienienia.

4

Buraka kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce na dużych oczkach.

5

W miseczce przygotowujemy sos. Dokładnie mieszamy: tahini, sok z cytryny, wodę i syrop klonowy (jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodajemy więcej wody).

6

Na talerzu układamy komosę, tofu, ciecierzycę, buraka i szpinak. Posypujemy sezamem (możemy wcześniej uprażyć na suchej patelni). Przed podaniem polewamy sosem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.