Brownie z kaszy jaglanej
Niesamowicie smaczne, fantastycznie kremowe w środku, rozpływające się w ustach, a przy tym zdrowe, lekkie i dietetyczne brownie z kaszy jaglanej. Jest świetnym pomysłem dla osób będących na diecie i dla tych, którzy kalorii nie liczą!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
200 g
|
kaszy jaglanej
|
4
|
łyżki kakao
40 g
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
12
|
łyżeczek oleju rzepakowego
60 g
|
2,5
|
łyżeczki miodu
30 g
|
1
|
łyżeczka sody
5 g
|
Na wierzch: |
|
50 g
|
orzechów włoskich
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną płuczemy i przelewamy wrzątkiem. Przepłukaną kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy.
Całość wylewamy do foremki (keksówka) posmarowanej olejem.
Górę ciasta posypujemy orzechami.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!