Barszcz z uszkami

Barszcz z uszkami

Nie masz czasu na świąteczny barszcz z uszkami, a jednocześnie nie wyobrażasz sobie Wigilii bez tej klasycznej zupy? Postaw na gotowce! Ważna jest tu przede wszystkim jakość – my polecamy użyć koncentratu barszczu czerwonego w butelce i uszek kupionych w dobrym sklepie. A jeśli chcesz, żeby barszcz z butelki nabrał odpowiedniego charakteru, na początku zagotuj wodę z przyprawami – i dopiero wtedy dodaj koncentrat. I już – po prostu ciesz się ulubionym świątecznym smakiem.

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Barszcz z uszkami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

263 kcal Kalorie
8 g Białko
3 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
6 mg Sód

Składniki
170 g
 koncentratu barszczu czerwonego
4
szklanki wody
1000 g
1
sztuka liścia laurowego
1 g
2
sztuki ziela angielskiego
2 g
0,5
łyżeczki majeranku
2 g
350 g
 uszek z kapustą i grzybami
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

263 kcal Kalorie
8 g Białko
3 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
6 mg Sód
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wodę z przyprawami zagotowujemy. Dodajemy koncentrat, zagotowujemy jeszcze raz, w razie potrzeby dodajemy sól i pieprz.

2

Uszka przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu lub odgrzewamy we wrzątku – gotując ok 2 minuty od wypłynięcia.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.