Babeczki z borówkami
Uwielbiasz zdrowe przekąski? Twoje dzieci lubią oryginalne śniadania? Skorzystaj z mojego przepisu na babeczki z borówkami, które są miękkie i zdecydowanie smaczne. To proste muffinki, które możesz przygotować w zaciszu domowym. Możesz je zapakować i dać dziecku do szkoły.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka banana
120 g
|
13
|
łyżek płatków owsianych
130 g
|
1
|
sztuka jajka
56 g
|
2
|
łyżeczki miodu
24 g
|
2
|
łyżeczki syropu klonowego
20 g
|
0,5
|
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
100 g
|
borówek
|
1
|
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.
Dojrzałego banana rozgniatamy widelcem.
Dodajemy płatki, miód, syrop klonowy, proszek do pieczenia, cynamon i jajko, dokładnie mieszamy.
Formę na babeczki smarujemy olejem.
Przekładamy masę do foremek, do połowy wysokości. Dodajemy połowę borówek.
Nakładamy kolejną warstwę masy i układamy na górę pozostałe borówki.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut. Smacznego!