Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Najlepsze jogurty owocowe. [Ranking 2024] 🥇

Najlepsze jogurty owocowe. [Ranking 2024] 🥇

Jogurty owocowe to popularna słodka przekąska, często traktowana jako deser. W sklepach jogurtów jest sporo i wydaje się, że „dla każdego coś dobrego”. Ale, ale! Czy na pewno jogurt owocowy to zawsze coś dobrego? Wyruszyliśmy do sklepów, żeby przeanalizować etykiety i składy najpopularniejszych produktów. Oto nasz ranking jogurtów owocowych!

Czym są jogurty?

Jogurty to fermentowane produkty mleczne, które warto włączać do codziennej diety. Najnowsze zalecenia rekomendują zamianę produktów mlecznych pełnotłustych na niskotłuszczowe.

Jogurt jest źródłem wielu witamin i składników mineralnych, a także wywiera pozytywny wpływ na mikrobiotę jelitową. Do jego produkcji niezbędne jest mleko i żywe kultury bakterii jogurtowych.

Jogurty owocowe z dobrym składem

W Polsce większą popularnością niż jogurty naturalne cieszą się jogurty owocowe (smakowe).

Niestety, często w ich składzie oprócz owoców znajduje się dodatkowo cukier oraz wiele innych składników takich jak: aromaty, barwniki czy zagęstniki, które poprawiają ich smak, zapach i konsystencję.  

Najlepszym wyborem będą zawsze samodzielnie przygotowane jogurty owocowe bez cukru. Do jogurtu naturalnego wystarczy dodać ulubione owoce (w dowolnej formie: całe, rozgniecione, zblendowane), płatki owsiane oraz orzechy. To najprostszy sposób na zdrowe jogurty owocowe.

Dlatego gdy kupujemy jogurty owocowe, warto zwracać uwagę na skład i wybierać takie z największym dodatkiem owoców i jak najmniejszą liczbą substancji dodatkowych.

Ten ranking jogurtów pomoże Ci odnaleźć się w gąszczu produktów przy sklepowej lodówce! 

Schudnij w Respo
pod okiem dietetyka!

Dopasuje Ci idealny plan zgodnie z Metodą Respo, jedyną w Polsce metodą odchudzania ze skutecznością potwierdzoną badaniami naukowymi.

Sprawdź pakiety z dietą

Skład jogurtów owocowych

Przygotowaliśmy spis najczęściej pojawiających się w jogurtach dodatkowych składników z informacją, w jakim celu są dodawane.

Te substancje wykraczają poza standardowy skład tego typu produktów.

Ta wiedza pozwoli Ci wybrać jogurty owocowe z dobrym składem.  

  1. Skrobie wykorzystywane są przy wyrobie produktów niskotłuszczowych. Zapewniają uzyskanie odpowiedniej konsystencji, dzięki właściwościom żelowania i zagęszczania.
  2. Aromaty — ich dodatek maskuje posmak, który powstaje podczas fermentacji.
  3. Regulatory kwasowości kontrolują pH produktu, przez co determinują również smak końcowy, mogą także wpływać na kolor. Hamują też rozwój bakterii, co wpływa na poprawienie jakości i wydłużenie okresu przydatności produktu.  
  4. Zagęstniki i stabilizatory nadają odpowiednią konsystencję jogurtu, co umożliwia np. spożycie produktu łyżeczką. Najczęściej są to: pektyna, żelatyna, karagen, guma ksantanowa.

Jak stworzyliśmy nasz ranking jogurtów owocowych?

Sprawdzone przez nas jogurty owocowe podzieliliśmy na 3 grupy:

  1. Najzdrowszy wybór – to najlepsze produkty i odpowiedź na pytanie, czy jogurty owocowe są zdrowe. Zarówno skład tych produktów, jak i ich wartość odżywcza sprawiają, że warto wybierać je na co dzień. 
  2. Niezły wybór – kiedy jogurty owocowe z pierwszej grupy nie są akurat dostępne w sklepie, możesz śmiało sięgnąć po produkty z tej grupy. Te jogurty też są dobrym wyborem, choć nie powinny stanowić podstawy Twojej diety. 
  3. Odradzane produkty – to na pewno nie są najzdrowsze jogurty owocowe. Mają zazwyczaj bardzo dużą ilość zbędnych dodatków w składzie i dużo cukrów prostych. Te jogurty nadal są bezpieczne, ale nie powinny pojawiać się w Twojej diecie każdego dnia. 

Poszczególne produkty przyporządkowaliśmy do powyższych grup, jednak ich kolejność wewnątrz danej grupy jest losowa.

Wszystkie jogurty owocowe oznaczone jako „najzdrowszy wybór” mają zbliżoną wartość zdrowotną i są to najzdrowsze i naszym zdaniem najlepsze jogurty owocowe. Wybierając produkty z tej grupy, kieruj się po prostu tym, co lubisz najbardziej.


Najzdrowszy wybór

Fruvita PURE Jogurt + owoce. Mango/banan/marakuja (Biedronka)

Skład: jogurt naturalny 70%, owoce 30% (mango 18%, banan 9,6%, sok z marakui 2,4%)
Wartości odżywcze: 88 kcal, tłuszcze 3,1 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,8 g, węglowodany 10,6 g w tym cukry 9,3 g, błonnik 0,8 g, białko 3,9 g, sól 0,15 g.

Skład jest bardzo prosty jogurt z owocami, jest to najbardziej pożądany i zdrowy skład w jogurtach owocowych. Zachęcamy do wyboru właśnie takich produktów.

Go Active Serek proteinowy ze skyrem brzoskwinia-marakuja (Biedronka)

Skład: serek twarogowy 60%, jogurt naturalny 30%, brzoskwinie 6% (kawałki brzoskwiń 4,5%, przecier z brzoskwiń 1,5%), sok z marakui z zagęszczonego soku z marakui 1%, naturalne aromaty, naturalny aromat brzoskwiniowy, koncentrat marchwi, substancja słodząca: sukraloza
Wartości odżywcze: 72 kcal, tłuszcze 0,2 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g, węglowodany 5 g w tym cukry 3,7 g, błonnik 0,1 g, białko 12 g, sól 0,1 g

Serek ma dobry, prosty skład, a zamiast cukru zawiera bezkaloryczny słodzik. Plusem jest też dodatek owoców, w tym kawałków brzoskwiń. Co więcej – produkt ten praktycznie nie zawiera tłuszczu, jest za to świetnym źródłem białka (aż 12 g/100 g). Dzięki temu syci lepiej niż zwyczajny owocowy jogurt.

Jogurt proteinowy malinowy Auchan (Auchan)

Skład: mleko, wsad owocowy 18% (maliny 40,8%, cukier, sok z cytryn, skrobia modyfikowana, naturalny aromat), kultury bakterii jogurtowych
Wartości odżywcze: 84 kcal, tłuszcze 0,8 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,5 g, węglowodany 11 g w tym cukry 10 g, błonnik – brak informacji, białko 8 g, sól 0,08 g

Jogurt ma krótki, naturalny skład. Plusem jest też wysoka zawartość malin, bo aż 40,8%. Jest to produkt niskotłuszczowy, znajdziemy w nim za to ponad dwa razy więcej białka niż w standardowych owocowych jogurtach. Dzięki temu syci lepiej od swoich niskobiałkowych odpowiedników. Co prawda we wsadzie owocowym mamy cukier, jednak ostateczna jego zawartość na 100 g nie jest ponadprzeciętnie wysoka.

Fruvita PURE Jogurt + owoce + zboża. Borówka amerykańska/banan (Biedronka)

Skład: jogurt naturalny 60% (mleko, kultury bakterii jogurtowych), przetarte owoce 38% (borówka amerykańska 20%, banan 18%), płatki owsiane 1%, siemię lniane 1%.
Wartości odżywcze: 64 kcal, tłuszcze 1,2 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,4 g, węglowodany 9,5 g w tym cukry 8,4 g, błonnik 1,8 g, białko 2,8 g, sól 0,08 g.

Skład tego produktu jest bardzo czysty, w składzie tylko jogurt i owoce oraz ciekawy dodatek płatków owsianych i siemienia lnianego. To niewielka ilość, ale dzięki temu jogurt może być pełnowartościowym posiłkiem.

Pilos, jogurt typu greckiego Piluś malinowy (Lidl)

Skład: mleko pasteryzowane, wsad malinowy (12% przecier z malin w jogurcie, cukier, błonnik cytrusowy, aromaty naturalne), żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus
Wartości odżywcze: 87 kcal, tłuszcze 2,4 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,7 g, węglowodany 9,5 g w tym cukry 9,5 g, błonnik 0,6g, białko 7,0 g, sól 0,08 g.

Skład tego jogurtu jest dobry, oprócz jogurtu z owocami jest dodatek cukru, lecz nie jest to dodatek w nadmiernej ilości (poniżej 10 g), zawartość białka jest dość wysoka i mamy dodatek błonnika, więc jogurt jest dobrym wyborem.


Niezły wybór

Fruvita. Serek typu skandynawskiego. Kvarg truskawkowy (Biedronka)

Skład: mleko odtłuszczone, truskawki 6%, cukier, aromat naturalny, zagęszczony sok z cytryny, koncentrat z marchwi, bakterie fermentacji mlekowej
Wartości odżywcze: 77 kcal, tłuszcze 0 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0 g, węglowodany 8,8 g w tym cukry 8,7 g, błonnik 0,2 g, białko 9,4 g, sól 0,1 g.

W składzie produktu jest dodatek cukru, ale nie przekracza 10 g na 100 g produktu, a zawartość tłuszczy jest równa 0. Ma bardzo gęstą konsystencję. Możesz wybrać ten jogurt, szczególnie jeśli zależy Ci na ograniczeniu tłuszczu w diecie.

Bakoma - Jogurt Bio z bananem (m.in. Biedronka, Carrefour)

Skład: mleko BIO, mleko zagęszczone odtłuszczone BIO, banan BIO – przecier 13%, cukier trzcinowy BIO, śmietanka BIO, żywe kultury bakterii jogurtowych
Wartości odżywcze: 89 kcal, tłuszcze 2,5 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,8 g, węglowodany 12,9 g w tym cukry 12 g, błonnik – brak informacji, białko 3,5 g, sól 0,1 g

Jogurt ma dobry, prosty skład, a jego wszystkie składniki pochodzą z gospodarstw i upraw ekologicznych. Może być więc świetnym elementem diety planetarnej. Plusem tego produktu jest dość wysoka zawartość banana (13%) i fakt, że w składzie owoce znajdują się przed cukrem. Mimo wszystko minus za to, że cukier w ogóle został dodany.

Fruvita Low Carb Jogurt o smaku jagodowym (Biedronka)

Skład: mleko odtłuszczone o zredukowanej ilości laktozy, śmietanka, koncentrat z czarnej marchwi, zagęszczony sok z cytryny, naturalny aromat, naturalny aromat jagodowy, substancja słodząca: sukraloza, kultury bakterii jogurtowych
Wartości odżywcze: 47 kcal, tłuszcze 1,7 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,2 g, węglowodany 1,2 g w tym cukry 0,7 g, błonnik – brak informacji, białko 6,8 g, sól 0,09 g

Ten produkt ma około 2 razy mniej kalorii niż przeciętny jogurt owocowy, zawiera też mało tłuszczu i prawie w ogóle nie znajdziemy w nim cukru. Skład jest prosty, a większość dodatków jest naturalna (wyjątek to słodzik – sukraloza). Niestety minusem jest całkowity brak dodanych owoców. Smak jagodowy to jedynie zasługa aromatu.

Almighurt - Jogurt agrest-kiwi (m.in. Auchan)

Skład: jogurt, cukier, kiwi 6,0 %, agrest 2,6 %, skrobia modyfikowana, koncentraty roślinne (szafran, spirulina), aromaty
Wartości odżywcze: 92 kcal, tłuszcze 2,7 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,8 g, węglowodany 14 g w tym cukry 13 g, błonnik – brak informacji, białko 3 g, sól 0,1 g

Jogurt ma prosty i naturalny skład. Plus za łączną zawartość owoców wynoszącą prawie 9%, jednak minus za to, że cukier w składzie znajduje się przed owocami, co oznacza, że mamy go tu więcej niż samych owoców. Wartość odżywcza podobna do innych produktów z tej grupy, znajdziemy tu jednak dość dużo cukrów.

Almighurt - jogurt jagodowy (m.in. Auchan)

Skład: jogurt, cukier, jagody 6,8 %, skrobia modyfikowana, koncentrat barwiący (z marchwi), aromat
Wartości odżywcze: 92 kcal, tłuszcze 2,7 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,8 g, węglowodany 14 g w tym cukry 13 g, błonnik – brak informacji, białko 3 g, sól 0,1 g

Jogurt ma prosty i naturalny skład. Plus za łączną zawartość owoców wynoszącą prawie 7%, jednak minus za to, że cukier w składzie znajduje się przed owocami. Oznacza to, że mamy go tu więcej niż samych owoców. Wartość odżywcza jest podobna do innych produktów z tej grupy. Znajdziemy tu jednak dość dużo cukrów.

Mlekovita - Jogurt polski truskawka (m.in. Auchan)

Skład: mleko, truskawki – 9%, cukier, skrobia, stabilizator: pektyny, koncentrat: z marchwi i soku z buraka ćwikłowego, aromat, żywe kultury bakterii jogurtowych
Wartości odżywcze: 82 kcal, tłuszcze 2,5 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,6 g, węglowodany 12 g w tym cukry 12 g, błonnik – brak informacji, białko 2,8 g, sól 0,1 g

Skład jest naturalny i krótki, jednak minusem jest to, że jogurt zawiera dodany cukier. Sam procent dodanych owoców też mógłby być nieco wyższy. Poza tym jest to jednak całkiem niezły wybór.

Piątnica, Piątuś malinowy jogurt kremowy (dostępny w wielu sklepach)

Skład: mleko pasteryzowane, wsad malinowy (przecier z malin 12% w jogurcie, cukier, błonnik cytrusowy, aromaty naturalne), żywe kultury bakterii jogurtowych
Wartości odżywcze: 118 kcal, tłuszcze 5,6 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,8 g, węglowodany 10 g w tym cukry 10 g, błonnik 0,9g, białko 6,5 g, sól 0,08 g.

Skład tego jogurtu jest dobry, oprócz jogurtu z owocami jest dodatek cukru, lecz nie jest to dodatek w nadmiernej ilości (poniżej 10 g), więc jogurt jest dobrym wyborem.

Piątnica Skyr jogurt typu islandzkiego z jagodami (dostępny w wielu sklepach)

Skład: mleko pasteryzowane, wsad jagodowy 20% (jagody 40%, cukier, substancje zagęszczające: pektyny, mączka chleba świętojańskiego; naturalny aromat), żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus; Lactobacillus bulgaricus
Wartości odżywcze: 82 kcal, tłuszcze 0 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0 g, węglowodany 11 g w tym cukry 11 g, błonnik – brak informacji, białko 9,6 g, sól 0,06 g.

Ten jogurt jest dobrym źródłem białka i w jego składzie nie znajdziemy tłuszczu. Niestety oprócz owoców, zawiera również sporo dodanego cukru.

Activia Jogurt o smaku malina-granat (dostępny w wielu sklepach)

Skład: mleko odtłuszczone, cukier, śmietanka (z mleka), maliny 2,8%, błonnik cytrusowy, sok z granatu 0,2%-na bazie soku skoncentrowanego, naturalne aromaty, bakterie jogurtowe, ActiRegularis Bifidobacterium, białka mleka. Może zawierać zboża zawierające gluten, sezam
Wartości odżywcze: 60 kcal, tłuszcze 0,8 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,5 g, węglowodany 10 g w tym cukry 10 g, błonnik 0,4 g, białko 3 g, sól 0,11 g.

Ten produkt składa się głównie z mleka i cukru. Dodatek owoców jest znikomy. Nie jest to najlepszy wybór, jednak jeśli brakuje produktów z pierwszej grupy, można po niego sięgnąć.

FruVita Protein Jogurt Truskawkowy

Skład: mleko, białka mleka, truskawki 3%, oligofruktoza, aromat, koncentrat soku z marchwi, koncentrat z marchwi, substancja słodząca : sukraloza: kultury bakterii jogurtowych
Wartości odżywcze: 72 kcal, tłuszcze 1,5 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,9 g, węglowodany 6,4 g w tym cukry 6,2 g, błonnik 0,5 g, białko 8 g, sól 0,15 g.

Ten produkt ma dość rozbudowany skład. Dodatek owoców jest niski. Nie jest to najlepszy wybór, jednak jeśli brakuje produktów z pierwszej grupy, można po niego sięgną, ze względu na niską zawartość cukru i wysoką podaż białka na porcję.


Odradzane produkty

Rolmlecz jogurt pitny waniliowy (Lidl)

Skład: mleko, cukier, aromat naturalny, koncentrat soku z marchwi, ekstrahowana laska wanilii, żywe kultury bakterii jogurtowych
Wartości odżywcze: 82 kcal, tłuszcze 2,3 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,6 g, węglowodany 12 g, w tym cukry 12 g, błonnik – brak informacji, białko 5,6 g, sól 0,17 g.

Ten jogurt ma krótki, dobry skład. Niestety zawiera znaczne ilości cukru, a smaku nadaje mu przede wszystkim aromat, a dopiero w dalszej kolejności prawdziwa wanilia.

Wyśmienity - Jogurt truskawkowy (Biedronka)

Skład: mleko, cukier, truskawki 4% (w tym przecier truskawkowy 2%), skrobia modyfikowana kukurydziana, koncentrat z marchwi, naturalny aromat, kultury bakterii jogurtowych
Wartości odżywcze: 88 kcal, tłuszcze 1,9 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,2 g, węglowodany 15,1 g w tym cukry 13,6 g, błonnik – brak informacji, białko 2,5 g, sól 0,1 g

Choć skład jest krótki, to zgubą tego jogurtu jest ogromna ilość cukru. Nie dość, że cukier znajdziemy w składzie na drugim miejscu, to wartość odżywcza pokazuje, że jogurt zawiera prawie 14 cukrów w 100 g. Słabą stroną produktu jest też bardzo mała zawartość truskawek – jedynie 4%.

Danone Gratka - deser o smaku truskawkowym (m.in. Auchan, Carrefour)

Skład: mleko odtłuszczone (34 %), serwatka odtworzona (z mleka), woda, cukier, śmietanka, skrobia modyfikowana, żelatyna, żywe kultury bakterii, aromat, proszek truskawkowy, barwnik: karmin
Wartości odżywcze: 74 kcal, tłuszcze 1,0 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,6 g, węglowodany 14,5 g w tym cukry 12,6 g, błonnik – brak informacji, białko 1,8 g, sól 0,06 g

Jogurt nie zawiera świeżych truskawek, a jedynie odrobinę proszku truskawkowego. Smak zapewnia tu więc tak naprawdę aromat, a różowa barwa to zasługa barwnika – karminu. Mamy tu więc de facto mleko z wodą, cukrem i dodatkami, czyli produkt słabej jakości.

Bakoma Twist brzoskwinia-mango (dostępny w wielu sklepach)

Skład: mleko, cukier, brzoskwinia 1,1%, mango 0,5%, koncentrat soku z marchwi, aromat naturalny, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus, Bifidobacterium i L. paracosei
Wartości odżywcze: 68 kcal, tłuszcze 1,6 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,1 g, węglowodany 10,6 g w tym cukry 10,4 g, błonnik brak informacji g, białko 2,7 g, sól 0,10 g.

Skład tego produktu wygląda na prosty jednak na drugiej pozycji znajduje się cukier, a owoce stanowią zaledwie 1,6%.

Zott Jogobella brzoskwinia (dostępny w wielu sklepach)

Skład: jogurt, owoce 9% (brzoskwinie i sok brzoskwiniowy z koncentratu 7,2%, sok z marakui z koncentratu 1,8%), cukier, aromat
Wartości odżywcze: 91 kcal, tłuszcze 2,7 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,8 g, węglowodany 12,2 g w tym cukry 11,7 g, błonnik – brak informacji, białko 3,5 g, sól 0,14 g.

To przedstawiciel popularnej grupy jogurtów, których skład bardzo się zmienił w ostatnich latach. Nie jest zły, bo z dodatków jest cukier oraz aromat, ale ilość cukrów wynosi ponad 10 g na 100 g produktu, więc dość dużo. Z tego powodu warto ograniczyć ten jogurt w diecie do minimum lub nawet całkowicie zrezygnować.

Jovi Duet o smaku melon-truskawka (dostępny w wielu sklepach)

Skład: mleko pasteryzowane, serwatka odtworzona (z mleka), woda, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, melon-sok 0,05% (sok z soku zagęszczonego), truskawka-sok 0,05% (sok z soku zagęszczonego), koncentrat z marchwi, koncentrat soku z buraka ćwikłowego, koncentrat z krokosza barwierskiego, aromat, żywe kultury bakterii jogurtowych
Wartości odżywcze: 68 kcal, tłuszcze 0,8 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,5 g, węglowodany 13,4 g w tym cukry 11,9 g, błonnik – brak informacji, białko 1,7 g, sól 0,1 g.

Ten jogurt to przede wszystkim mleko, woda i cukier. Ponadto w składzie znajdziemy skrobię modyfikowaną i sztuczne aromaty. Zawartość cukru to aż 11,9g na 100g, a dodatek owoców to zaledwie 0,1% soków.

Fantasia z wiśniami (dostępny w wielu sklepach)

Skład: mleko, wsad owocowy (wiśnie: 11,5% w produkcie, cukier, skrobia modyfikowana, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytryniany sodu; skoncentrowany sok z hibiskusa i z marchwi, substancje zagęszczające: karagen, guma ksantanowa, aromat), śmietanka, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, żywe kultury bakterii jogurtowych
Wartości odżywcze: 119 kcal, tłuszcze 5,3 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,4 g, węglowodany 15,3 g w tym cukry 14,5 g, błonnik 0,12 g, białko 2,4 g, sól 0,12 g.

W jogurcie znajdziemy 11,5% owoców, ale jednocześnie aż 14,5 g cukrów! Dodatkowo w jej skład wchodzą skrobia modyfikowana, zagęstniki, regulatory kwasowości i sztuczne aromaty. Produkt ten zawiera również mleko w proszku. Odradzamy wybór tego typu produktów.

Amorres Jogurt kremowy z jeżynami (Biedronka)

Skład: mleko, cukier, białka mleka, mleko w proszku odtłuszczone, żywe kultury bakterii jogurtowych, wsad owocowe 17,6 %: jeżyny, cukier, dekstroza, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, pektyny, skrobia kukurydziana, aromat, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – sorbinian potasu.
Wartości odżywcze: 116 kcal, tłuszcze 2.6 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,6 g, węglowodany 19,7 g, w tym cukry 18,7 g, białko 3,5 g, sól 0,1g.

Ten jogurt zawiera prawie 5 łyżeczek cukru w tam małym opakowaniu (125 g)! Ponadto w składzie wystepują zagęstniki, aromat, regulator kwasowości i konserwant.



Dołącz do 42498
zadowolonych Podopiecznych!

W Respo każda dieta jest inna, bo dopasowujemy ją idealnie do Ciebie. Osiągnij swój cel zdrowo i na swoich zasadach pod okiem dietetyka klinicznego.

Sprawdź pakiety z dietą

Podsumowanie

Lubisz rankingi produktów i chcesz wiedzieć, czy Twoje ulubione produkty warto kupować? Przygotowaliśmy dla Ciebie jeszcze więcej zestawień!

🥇 Sprawdź pozostałe rankingi Respo: