
Zupa z dorsza z pomidorami i mleczkiem kokosowym
Jeśli znudziły się Wam tradycyjne smażone filety z ryby lub nie możesz przekonać się do dań rybnych, proponuje dla odmiany pyszną zupę z dorsza, z pomidorami i mleczkiem kokosowym. Kompozycja smaków sprawia, że zupa jest bardzo sycąca i zdrowa.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Cebulę, czosnek, por i seler naciowy kroimy drobno
Smażymy do zeszklenia warzyw na maśle lub oleju. Gdy warzywa się zeszklą, na patelnię dodajemy marchew, pietruszkę, papryczkę chilli i seler, przesmażamy chwilę i przekładamy do garnka z gotującą się wodą
Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy na niewielkim ogniu przez ok. godzinę
Rybę myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki, oprószamy przyprawę do ryby i smażymy
Z usmażonej ryby dużo łatwiej będzie nam usunąć ewentualne ości oraz podzielić ją
Filet wraz z pomidorami z kartonu wkładamy do garnka
Dodajemy mleczko kokosowe i mieszamy i gotujemy ok. 10 minut
Gotową zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
