Zupa warzywna

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 30 ocen)
Zupa warzywna
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

288 kcal Kalorie
14 g Białko
10 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
2179 mg Sód
15 g Błonnik

Składniki
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
1
sztuka cebuli
110 g
0,5
sztuki pora
70 g
3
ząbki czosnku
18 g
5
garści mrożonej fasolki lub świeżej w sezonie
450 g
4
sztuki marchewki
180 g
3
sztuki pietruszki
150 g
4
szklanki bulionu warzywnego
1000 g
4
szczypty soli i pieprzu
1 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

288 kcal Kalorie
14 g Białko
10 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
2179 mg Sód
15 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Cebulę, czosnek, pora, marchewkę i pietruszkę drobno kroimy

2

Dodajemy do garnka z rozgrzaną oliwą i podsmażamy przez 8-10 minut

3

Dodajemy bulion oraz fasolkę szparagową

4

Gotujemy przez kolejne 10 minut, dodajemy sól i pieprz do smaku

5

Podajemy z łyżka jogurtu naturalnego

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?