
Zupa warzywna

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
287
kcal
Kalorie
14
g
Białko
10
g
Tłuszcze
43
g
Węglowodany
2032
mg
Sód
14
g
Błonnik
Składniki
3
|
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
0,5
|
sztuki pora
70 g
|
3
|
ząbki czosnku
18 g
|
450 g
|
fasolki szparagowej
|
2
|
sztuki marchewki
160 g
|
3
|
sztuki pietruszki
150 g
|
4
|
szklanki bulionu warzywnego
1000 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
0,1
|
opakowania jogurtu naturalnego
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
287
kcal
Kalorie
14
g
Białko
10
g
Tłuszcze
43
g
Węglowodany
2032
mg
Sód
14
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Cebulę, czosnek, pora, marchewkę i pietruszkę drobno kroimy. Dodajemy do garnka z rozgrzaną oliwą i podsmażamy przez 8-10 minut.
2
Dodajemy bulion oraz fasolkę szparagową. Gotujemy przez kolejne 10 minut, dodajemy sól i pieprz do smaku.
3
Podajemy z jogurtem naturalnym.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
