Zupa warzywna

Zupa warzywna

Masz problem z odpowiednim spożyciem warzyw? Mamy dla Ciebie proste i pyszne rozwiązanie: a jest nim nasza klasyczna zupa warzywna. Co w niej znajdziesz? Cóż – przede wszystkim aż 6 różnych gatunków warzyw pełnych witaminy C, beta-karotenu, potasu i błonnika. Do tego odrobina oliwy, przyprawy, bulion, a także jogurt naturalny do smaku i gotowe! Taki przepis perfekcyjnie sprawdzi się zwłaszcza w ciepłe dni, gdy marzysz o lekkim i orzeźwiającym obiedzie. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,79/5
(z 48 ocen)
Zupa warzywna
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

287 kcal Kalorie
14 g Białko
10 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
2032 mg Sód
14 g Błonnik

Składniki
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
1
sztuka cebuli
80 g
3
ząbki czosnku
18 g
0,5
sztuki pora
70 g
2
sztuki marchewki
160 g
3
sztuki pietruszki
150 g
4
szklanki bulionu warzywnego
1000 g
450 g
 fasolki szparagowej
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,1
opakowania jogurtu naturalnego
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

287 kcal Kalorie
14 g Białko
10 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
2032 mg Sód
14 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Cebulę, czosnek, pora, marchewkę i pietruszkę drobno kroimy.

2

Dodajemy do garnka z rozgrzaną oliwą i podsmażamy przez 8-10 minut.

3

Dodajemy bulion oraz fasolkę szparagową. Gotujemy przez kolejne 10 minut, dodajemy sól i pieprz do smaku.

4

Podajemy z jogurtem naturalnym.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.