Zupa truskawkowa
Zupa w wersji…na słodko? Choć zupy zwykle kojarzą nam się z potrawami na bazie warzyw, jako ich baza równie dobrze sprawdzają się…owoce! Przykład? Nasza zupa truskawkowa, która idealnie sprawdzi się jako obiad w gorący, letni dzień. Dawka orzeźwienia gwarantowana! I nie tylko — bo takie danie to też super źródło witaminy C. Spróbuj i poznaj zupełnie inne oblicze zupy!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
770 g
|
truskawek
|
1,5
|
opakowania jogurtu naturalnego
600 g
|
6
|
łyżeczek erytrolu
30 g
|
200 g
|
makaronu
|
1
|
garść liści mięty
2 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Odkładamy kilka truskawek. Pozostałe truskawki, jogurt i erytrol blendujemy ze sobą na gładką masę, dodajemy pokrojoną miętę.
Do miski wlewamy truskawki z jogurtem, makaron, dodajemy pokrojone truskawki i dekorujemy listkami mięty.