Zupa rybna z dorsza i pieczonych warzyw
Masz ochotę na zupę, ale po głowie chodzi Ci jeszcze rybka? Mamy dla Ciebie rozwiązanie idealne. Zupa rybna z dorsza i pieczonych warzyw będzie spełnieniem Twoich marzeń. I zrobisz ją w mgnieniu oka. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
300 g
|
dyni
|
1
|
sztuka marchwi
80 g
|
2
|
sztuki pietruszki
100 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
4
|
ząbki czosnku
24 g
|
4
|
sztuki ziemniaków
280 g
|
1,5
|
sztuki małych pomidorów
240 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1,5
|
łyżki koncentratu pomidorowego
38 g
|
300 g
|
dorsza
|
1
|
łyżeczka natki pietruszki
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta piperzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy. Następnie układamy na blaszce, posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20 minut.
Upieczone warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą (1cm nad warzywa) i gotujemy 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i blendujemy. Doprawiamy solą.
Rybę kroimy w kostkę, dodajemy do gorącej zupy i gotujemy jeszcze 5 minut.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.