Zupa rybna z dorsza i pieczonych warzyw

Zupa rybna z dorsza i pieczonych warzyw

Masz ochotę na zupę, ale po głowie chodzi Ci jeszcze rybka? Mamy dla Ciebie rozwiązanie idealne. Zupa rybna z dorsza i pieczonych warzyw będzie spełnieniem Twoich marzeń. I zrobisz ją w mgnieniu oka. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Zupa rybna z dorsza i pieczonych warzyw
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

432 kcal Kalorie
36 g Białko
8 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
250 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
300 g
 dyni
1
sztuka marchwi
80 g
2
sztuki pietruszki
100 g
1
sztuka cebuli
80 g
4
ząbki czosnku
24 g
4
sztuki ziemniaków
280 g
1,5
sztuki małych pomidorów
240 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1,5
łyżki koncentratu pomidorowego
38 g
300 g
 dorsza
1
łyżeczka natki pietruszki
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta piperzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

432 kcal Kalorie
36 g Białko
8 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
250 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy. Następnie układamy na blaszce, posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20 minut.

2

Upieczone warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą (1cm nad warzywa) i gotujemy 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i blendujemy. Doprawiamy solą.

3

Rybę kroimy w kostkę, dodajemy do gorącej zupy i gotujemy jeszcze 5 minut.

4

Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.