
Zupa pomidorowa z klopsikami i makaronem orzo

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
502
kcal
Kalorie
27
g
Białko
23
g
Tłuszcze
52
g
Węglowodany
149
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
1
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
1
sztuka cebuli
110 g
2
ząbki czosnku
12 g
2
porcje mięsa mielonego z szynki wieprzowej
200 g
1
porcja makaronu orzo
100 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
łyżeczka oregano
3 g
1
łyżeczka bazylii
4 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
2,5
szklanki wody
625 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
502
kcal
Kalorie
27
g
Białko
23
g
Tłuszcze
52
g
Węglowodany
149
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Czosnek i cebulę podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż się zeszklą. Dodajemy do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem. Mieszamy i formujemy klopsiki.
2
Do garnka wlewamy pomidory, 1,5 szklanki wody, dodajemy przyprawy, klopsiki i gotujemy.
3
10 minut po zagotowaniu dodajemy makaron, szklankę wody i gotujemy, aż makaron będzie miękki. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
