Zupa pomidorowa z klopsikami i makaronem orzo

5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,95/5
(z 20 ocen)
Zupa pomidorowa z klopsikami i makaronem orzo
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

502 kcal Kalorie
27 g Białko
23 g Tłuszcze
52 g Węglowodany
149 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
1
sztuka cebuli
110 g
2
ząbki czosnku
12 g
2
porcje mięsa mielonego z szynki wieprzowej
200 g
1
porcja makaronu orzo
100 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
łyżeczka oregano
3 g
1
łyżeczka bazylii
4 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
2,5
szklanki wody
625 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

502 kcal Kalorie
27 g Białko
23 g Tłuszcze
52 g Węglowodany
149 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Czosnek i cebulę podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż się zeszklą. Dodajemy do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem. Mieszamy i formujemy klopsiki.

2

Do garnka wlewamy pomidory, 1,5 szklanki wody, dodajemy przyprawy, klopsiki i gotujemy.

3

10 minut po zagotowaniu dodajemy makaron, szklankę wody i gotujemy, aż makaron będzie miękki. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?