
Zupa pomidorowa z klopsikami i makaronem orzo

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
443
kcal
Kalorie
28
g
Białko
14
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
174
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
200 g
|
mięsa mielonego wieprzowego
|
1
|
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
|
1
|
łyżeczka oregano
3 g
|
1
|
łyżeczka bazylii
4 g
|
2,5
|
szklanki wody
625 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
100 g
|
makaronu orzo
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
443
kcal
Kalorie
28
g
Białko
14
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
174
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Czosnek i cebulę podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż się zeszklą. Dodajemy do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem. Mieszamy i formujemy klopsiki.
2
Do garnka wlewamy pomidory, 1,5 szklanki wody, dodajemy przyprawy, klopsiki i gotujemy.
3
10 minut po zagotowaniu dodajemy makaron, szklankę wody i gotujemy, aż makaron będzie miękki. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
