Zupa grzybowa z mrożonki

Zupa grzybowa z mrożonki

Tęsknisz za smakami jesieni? Zupa grzybowa z mrożonki biegnie na pomoc! Poza aromatycznymi borowikami i podgrzybkami znajdziesz w niej też delikatne mięso z kurczaka oraz pełną witaminy C natkę pietruszki. Co jeszcze? Taka zupa to ekspresowe przygotowanie i…pyszny domowy smak. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,14/5
(z 7 ocen)
Zupa grzybowa z mrożonki
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Low fat Low fat
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

332 kcal Kalorie
29 g Białko
14 g Tłuszcze
19 g Węglowodany
1967 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
4
szklanki bulionu warzywnego
1000 g
1
opakowanie zupy grzybowej
450 g
4
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g
200 g
 mięsa z piersi kurczaka
0,1
opakowania jogurtu greckiego
40 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka natka pietruszki
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

332 kcal Kalorie
29 g Białko
14 g Tłuszcze
19 g Węglowodany
1967 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy mrożonkę. Gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kurczaka pokrojonego w kostkę.

3

Gdy warzywa będą gotowe, w osobnej miseczce łączymy jogurt i 2 chochle gorącego bulionu. Mieszamy, wlewamy do zupy.

4

Do zupy dodajemy kurczaka, sól i pieprz do smaku. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.