Zupa grzybowa z mrożonki
Tęsknisz za smakami jesieni? Zupa grzybowa z mrożonki biegnie na pomoc! Poza aromatycznymi borowikami i podgrzybkami znajdziesz w niej też delikatne mięso z kurczaka oraz pełną witaminy C natkę pietruszki. Co jeszcze? Taka zupa to ekspresowe przygotowanie i…pyszny domowy smak. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
332
kcal
Kalorie
29
g
Białko
14
g
Tłuszcze
19
g
Węglowodany
1967
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
4
|
szklanki bulionu warzywnego
1000 g
|
1
|
opakowanie zupy grzybowej
450 g
|
4
|
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g
|
200 g
|
mięsa z piersi kurczaka
|
0,1
|
opakowania jogurtu greckiego
40 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
1
|
łyżeczka natka pietruszki
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
332
kcal
Kalorie
29
g
Białko
14
g
Tłuszcze
19
g
Węglowodany
1967
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy mrożonkę. Gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
2
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kurczaka pokrojonego w kostkę.
3
Gdy warzywa będą gotowe, w osobnej miseczce łączymy jogurt i 2 chochle gorącego bulionu. Mieszamy, wlewamy do zupy.
4
Do zupy dodajemy kurczaka, sól i pieprz do smaku. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.