Zupa azjatycka z tofu
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
makaronu ryżowego, np. vermicelli
|
1
|
plaster imbiru (2cm)
5 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
0,5
|
sztuki cebuli
40 g
|
3
|
garści świeżej kolendry (listków i łodyg)
12 g
|
0,5
|
sztuki papryczki chilli
10 g
|
1
|
łyżeczka oleju
5 g
|
0,5
|
sztuki cytryny (sok i skórka)
40 g
|
1
|
sztuka marchewki
80 g
|
0,5
|
sztuki cukinii
100 g
|
225 g
|
brokuła
|
1
|
sztuka kostki bulionowej
5 g
|
0,8
|
opakowania mleczka kokosowego
300 g
|
2
|
szklanki wody
500 g
|
1
|
opakowanie tofu naturalnego
180 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Drobno siekamy imbir, czosnek, cebulę, łodygi kolendry oraz papryczkę chilli. Posiekane warzywa blendujemy z dodatkiem oleju.
Całość przekładamy do nagrzanego rondelka. Dodajemy startą skórkę z cytryny i podgrzewamy przez 5 minut.
Kroimy marchewkę i cukinię. Brokuła dzielimy na drobne różyczki. Warzywa dodajemy do rondelka i całość smażymy.
Dodajemy kostkę rosołową, mleko kokosowe i wodę. Gotujemy 5 minut.
Tofu kroimy w kostkę i dodajemy do zupy wraz z sokiem z połówki cytryny. Gotujemy przez 5 minut.
Doprawiamy solą i pieprzem, podajemy z makaronem. Gotowe danie posypujemy listkami kolendry.
Smacznego!